Welkom op de website van Salland

20 januari 2022

Roxan nieuwe coördinator Salland Boert en Eet Bewust

Roxan Haarman aan de slag als nieuwe coördinator Salland Boert en Eet Bewust!

Wie is Roxan en waar komt ze vandaan?

Hoi allemaal,

Ik ben Roxan Haarman, 23 jaar oud en ik kom uit Heeten. Samen met mijn ouders en broertje hebben we een melkveebedrijf in het mooie Salland. Ook werkt mijn zus regelmatig mee op het bedrijf. Thuis zijn wij deelnemer van Salland Boert en Eet Bewust. Mochten jullie benieuwd zijn “woar ik d’r ene van bin; hierbij de link naar ons bedrijf. Ik heb agrarisch ondernemerschap gestudeerd in Dronten, en wil in de toekomst graag boeren samen met mijn vriend.

Naast mijn werk op ons melkveebedrijf, werk ik als scoorder voor Boert Bewust. Ik ga langs boeren die zich aan willen sluiten bij Boert Bewust, en kijk of zij aan de voorwaarden voldoen. Zo kan ik een kijkje in de keuken nemen bij andere sectoren en streken, en spreek ik veel verschillende boeren, hartstikke leuk om te doen! In Salland zal ik geen deelnemers meer scoren nu ik coördinator ben. Dat pakt Willemien op, de andere scoorder van Boert Bewust.

Salland is een prachtige streek, waar actief geboerd wordt. Iets waar we trots op mogen zijn, en moeten uitdragen naar de buitenwereld. Als opvolger van Roos, wil ik het streekteam van Salland Boert en Eet Bewust de komende tijd gaan ondersteunen. Het lijkt mij leuk om deel te zijn van deze actieve en enthousiaste groep, en hoop dat wij de verbinding met elkaar en de omgeving blijven opzoeken in de toekomst. Graag tot ziens!

Roxan Haarman

Overdracht van Roos naar Roxan

Deze maand draagt oud coördinator, Roos Roeleveld, het stokje over. Dit vanwege haar nieuwe baan en overige agrarische projecten in eigen Twentse streek. Hierdoor was het qua afstand en tijd niet meer in te passen. ‘Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier kennis gemaakt met het prachtige Salland en samengewerkt met de actieve en gastvrije mensen die er wonen en werken. Ik ben blij dat ik heb kunnen bijdragen aan Salland Boert en Eet Bewust en ik wens de streek en Roxan veel plezier en succes met de verdere ontwikkeling!’

 Het streekteam vindt het jammer dat we Roos binnenkort moeten missen, hoewel ze haar de nieuwe uitdaging natuurlijk van harte gunnen! Met veel enthousiasme heeft Roos zich het afgelopen jaar ingezet als coördinator van SBeEB. Ondanks dat ze zelf niet uit Salland komt, heeft ze zich het werk, maar ook de streek enorm snel eigen gemaakt. Voor alle deelnemers en partners van SBeEB al heel snel een vertrouwd gezicht, die ook goed gevonden werd en de zaken hartstikke goed op pakte! Roos, we wensen je heel veel succes bij je nieuwe uitdaging bij het Agrarisch Collectief in Twente en al je andere werkzaamheden en we hopen natuurlijk dat je de boeren in Twente ook enthousiast maakt voor Boert Bewust!

Welkom Roxan!

Het streekteam is blij dat ze een goede opvolger hebben gevonden in de persoon van Roxan. ‘We hebben er veel vertrouwen in dat ze met net zo veel enthousiasme te werk zal gaan als Roos en hebben veel zin in de samenwerking. We wensen je heel veel succes in je nieuwe rol als coördinator van SBeEB!’

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners