Melkveebedrijf familie Haarman

Over Melkveebedrijf familie Haarman

Lid geworden in september 2018

Dit is het melkveebedrijf van de familie Haarman, waar wij met de hele familie met veel plezier boeren. Wij zijn allemaal geboren met een sterk aanwezig ‘dierengen’; dieren verzorgen is het liefste wat we doen. Dat is onze belangrijkste reden om boer te zijn.

Sinds 1996 boeren wij, André en Hedwig, hier. We hebben het bedrijf over genomen van de ouders van Hedwig die het weer overgenomen hadden van hun ouders. In 2014 hebben we een nieuwe kalverstal gebouwd en 2015 hebben we de koeienstal gerenoveerd. Hierbij zijn we altijd uit gegaan van een zo maximaal mogelijk dierwelzijn. De stallen zijn geïsoleerd, er zijn ventilatoren aanwezig, ruime strohokken, ruime boxmaten, er zijn koeborstels en er is een kalverdrinkautomaat waarbij de kalfjes zelf kunnen bepalen wanneer ze melk gaan drinken. Achter de krachtvoerboxen zit een sluithek, zodat een bazige koe nooit een koe die lager in de rangorde staat, kan verjagen en diens brokken op kan eten. De mestrobot doet 4x per etmaal een rondje door de stal zodat de roosters schoon blijven. De deur van de stal staat open zodat de koeien naar buiten kunnen als ze dat willen.

Onze filosofie is dat als wij goed voor de koe zorgen, de koe goed voor ons zorgt! Een koe in topconditie geeft ‘vanzelf’ veel melk, wat weer voor onze inkomsten zorgt. Hiermee kunnen wij  investeren in ontwikkelingen in ons bedrijf, dierwelzijn en duurzaamheid. Op het dak de jongveestal hebben we 235 zonnepanelen liggen, waardoor we bijna energieneutraal zijn.

We streven naar gezonde, sterke koeien die zo lang mogelijk bij ons kunnen blijven. Dit begint al met de juiste stieren gebruiken, maar voeding en verzorging spelen hierin ook een belangrijke rol. Al onze koeien dragen halsbanden met een sensor, dit kunt vergelijken met een FitBit. Het aantal stappen, herkauwbewegingen, vreet- en liguren worden gemeten. Bij afwijkingen krijgen we direct een seintje, en kunnen we checken of de koe ziek is.

Onze kinderen André, Laura, Roxan en Ramon hebben, net als ons, veel passie voor dier en natuur. André werkt in de houthandel, Laura bij de Gezondheidsdienst voor Dieren. Roxan en Ramon zitten beide in maatschap en willen later graag boer worden.

Met het gezin zetten we het werk op de boerderij rond. Het is iedere dag weer genieten om op zo’n mooie plek te boeren, in samenwerking met ons vee en de natuur!

Benieuwd naar het bedrijf van Familie Haarman? Neem alvast een kijkje op hun Facebook pagina: Familiebedrijf Haarman.

Bijzonderheden

Melkveebedrijf Familie Haarman
Veldweg 2
8111 RV Heeten

06-26996108

Facebook Wakkere Boerin

Familie Haarman nodigt jou van harte uit om om hun passie voor dieren mee te beleven. Graag wel even een afspraak maken.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur