Melkveebedrijf familie Haarman

Over Melkveebedrijf familie Haarman

Dit is het melkveebedrijf van de familie Haarman, waar wij met de hele familie met veel plezier boeren. Wij zijn allemaal geboren met een sterk aanwezig dierengen; dieren verzorgen is het liefste wat we doen. Dat is onze belangrijkste reden om boer te zijn.

Sinds 1996 boeren wij, André en Hedwig, hier. We hebben het bedrijf over genomen van de ouders van Hedwig die het weer overgenomen hadden van hun ouders. In 2014 hebben we een nieuwe kalverstal gebouwd en 2015 hebben we de koeienstal gerenoveerd. Hierbij zijn we altijd uit gegaan van een zo maximaal mogelijk dierwelzijn. De stallen zijn geïsoleerd, er zijn ventilatoren aanwezig, ruime strohokken, ruime boxmaten, er zijn koeborstels en er is een kalverdrinkautomaat waarbij de kalfjes zelf kunnen bepalen wanneer ze melk gaan drinken. Achter de krachtvoerboxen zit een sluithek, zodat een bazige koe nooit een koe die lager in de rangorde staat, kan verjagen en diens brokken op kan eten. De mestrobot doet 4x per etmaal een rondje door de stal zodat de roosters schoon blijven. De deur van de stal staat open zodat de koeien naar buiten kunnen als ze dat willen.

Onze filosofie is dat als wij goed voor de koe zorgen, de koe goed voor ons zorgt! Een koe in topconditie geeft ‘vanzelf’ veel melk, wat weer voor onze inkomsten zorgt. Hiermee kunnen wij  investeren in ontwikkelingen in ons bedrijf, dierwelzijn en duurzaamheid. Op het dak de jongveestal hebben we 235 zonnepanelen liggen, waardoor we bijna energieneutraal zijn. We willen investeren in enkele energie-besparende apparaten, waardoor we in de toekomst geen stroom meer hoeven te kopen.

Onze kinderen, Laura, Roxan en Ramon volgen alle drie een landbouwopleiding, ze helpen zoveel mogelijk mee en willen het bedrijf in de toekomst graag overnemen.

Naast de koeien hebben we veel hobbydieren oa geiten, honden, katten, pauwen en duiven.

Bijzonderheden

Melkveebedrijf Familie Haarman
Veldweg 2
8111 RV Heeten

06-26996108

Facebook Wakkere Boerin

Familie Haarman nodigt jou van harte uit om om hun passie voor dieren mee te beleven. Graag wel even een afspraak maken.

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur