Welkom op de website van Salland

Varkens- en pluimveebedrijf Rensen

Varkens- en pluimveebedrijf Rensen is een echt familiebedrijf, dat wordt gerund door de vierde generatie. Marc en Ans zijn boer in hart en nieren en ook zoon Jurre is al regelmatig in de stal te vinden. Het bedrijf telt 40.000 vleeskuikens en 520 fokzeugen.
De biggen blijven op het bedrijf totdat ze 25 kilogram wegen, daarna gaan ze naar een vaste mester. De stallen worden verwarmd door een houtkachel en de lucht gereinigd d.m.v. een biologische luchtwasser.

De kuikens komen als ze 1 dag oud zijn in een schone en ontsmette stal, met nieuw strooisel waar de temperatuur 35 graden is. De eerste dagen zijn erg intensief, de kuikentjes krijgen de beste zorg voor een goede start. Als ze het juiste gewicht hebben gaan ze naar de slachterij.
Dankzij de zorgvuldige manier waarop Marc zijn dieren houdt, zijn ze gezond en wordt op het bedrijf nauwelijks antibiotica gebruikt. Wekelijks wordt er samen met de voerleverancier gekeken in de stal en worden verbeterpunten geanalyseerd voor de beste zorg.

Varkens- en pluimveebedrijf Rensen

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    We vinden het belangrijk om te laten zien wat we doen op ons bedrijf en daarover te vertellen. Op die manier hopen we meer in verbinding te komen met de burgers. Er komen bijvoorbeeld wel eens kinderen die biggetjes knuffelen.

  • De mest die door de dieren wordt geproduceerd, voeren we grotendeels af naar een bedrijf, dat de mest verwerkt. Door deze manier van verwerken worden de kostbare mineralen uit de mest weer gebruikt op plekken waar tekorten aan mineralen zijn.

  • Door middel van een houtkachel zijn we in staat om volledig van het aardgas af te komen. Daarnaast wekken we onze eigen energie op door middel van zonnepanelen, zo maken we optimaal gebruik van het dak van de stallen.

  • We hebben bewust gekozen voor het Beter leven keurmerk, de varkens hebben meer ruimte en afleidingsmateriaal, zodat de dieren zich prettig voelen, gezond blijven en goed groeien.

  • Hoe minder antibiotica we gebruiken bij de dieren, hoe beter de prijs is die we betaald krijgen. Daarom zetten we volop in op preventieve maatregelen om ziekten zoveel mogelijk buiten de stal te houden.

  • Er wordt maar een klein deel mest op het land gebracht wat beter zou zijn. Een deel bloeiende akkerranden trekt volop vlinders, bijen, hommels en andere insecten aan. Op de percelen grond die we beheren, worden de nestjes van weidevogels gemarkeerd, zodat we de nestjes kunnen sparen als we op het land aan het werk gaan.

  • Ons bedrijf moet er netjes en verzorgd uitzien.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners