Melkveebedrijf Van Beek

Over Melkveebedrijf Van Beek

Lid geworden in september 2018

In het buitengebied van Diepenveen, vlakbij Klooster Nieuw Sion, ligt het melkveebedrijf van Wilco en Heleen van Beek. Het bedrijf telt momenteel ca. 90 melkkoeien en ca. 50 stuks jongvee. De oude boerderij-woning is aangemerkt als gemeentemonument en wordt, samen met de grond (ca. 64 ha) en een aantal stallen, gepacht van Stichting IJssellandschap.

Melkveebedrijf van Beek kent een gesloten bedrijfsvoering. Dit houdt in dat het jongvee door Wilco en Heleen zelf wordt groot gebracht tot gezonde melkkoeien en geen vee van buiten het bedrijf wordt aangekocht. Door de relatief grote hoeveelheid grond, is het bedrijf in staat het vee volledig zelf te voorzien van ruwvoer (gras en mais). In de zomermaanden gaan de koeien overdag de wei in. Wanneer ze op stal staan, kunnen de koeien genieten van koe-matrassen en een koeborstel. De roosters waarop zij lopen, worden schoongehouden door de mestrobot.

De koeien worden 2x daags gemolken in een melkstal waar 20 koeien tegelijkertijd in kunnen. Het grootste deel van de melk wordt geleverd aan de melkfabriek, met het ‘PlanetProof’ label. Dit is een zogenaamde ‘duurzame melkstroom’, waarbij de veehouder aan extra vereisten moet voldoen op het gebied van o.a. dierwelzijn, diergezondheid en natuur. Een deel van de melk wordt als rauwe, onbewerkte, volle melk op het boerenerf verkocht via een zelfbedieningsautomaat: de melktap.

Wilco en Heleen: ‘Wij zijn trots op ons bedrijf en de agrarische sector en willen daar graag over vertellen, daarom doen wij mee met Salland Boert en Eet Bewust!’

Bijzonderheden

Boerderij Erve ‘t Overweg
Familie van Beek
Raalterweg 49
7431 PA Diepenveen
Tel. 06-22401763
vanbeekmelkvee@hotmail.com

Facebook Boerderij Erve ‘t Overweg
Facebook Wakkere Boerin

Openingstijden melktap
Ma t/m Zo 07.00-19.00 uur

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit