Welkom op de website van Salland

Campina Open Boerderijdagen

Op vrijdag 10 mei (de dag na Hemelvaartsdag) stelt familie Hekkert hun melkveebedrijf open voor publiek! Dit, onder het mom van de “Campina Open Boerderijdagen”.

Jong en oud kan het boerenleven van dichtbij ervaren. De melkveehouders van Campina laten zien waar zuivel vandaan komt en hoe zij bijdragen aan een ‘betere morgen’. Iedereen is van harte welkom op de boerderij tussen 10:00-16:00 uur en de toegang is gratis.

Op de Open Boerderijdagen is er van alles te doen en te leren. Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een Campina Doeboek mee vol met leuke weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdagen en de activiteiten, zoals;

Melkpak bowlen
Een puzzel maken met zonnepanelen
Tegen elkaar strijden in een ‘melkweg race’
Schminken
Deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar

Daarnaast tonen melkveehouders aan de hand van speelse en leerzame activiteiten wat zij doen op het gebied van duurzaamheid.

Familie Hekkert ontvangt je graag voor een kijkje op de boerderij op vrijdag 10 mei! Je bent van harte welkom aan de Haarweg 25A in Heino.

Alvast meer weten over familie Hekkert? Lees dan verder!

“Melkveebedrijf Hekkert ‘Nieuw groot Baarle’ ligt in Heino dicht bij het Overijssels kanaal. De familie komt uit Schalkhaar en is verplaatst met het bedrijf in 2006. Bij de bouw van de nieuwe stallen stond dierwelzijn voorop! Denk bijvoorbeeld aan koe matrassen en koe borstels.

In de stal staan 150 stuks melkkoeien en ca. 90 stuks jongvee. De melkkoeien worden 2 keer per dag gemolken in een 24 stands carrousel. De koeien gaan vanaf april t/m september de wei in.

“Onze kalfjes worden geboren in een strohok. Daarna worden ze verzorgd in éénlingboxen voor meer individuele zorg en aandacht. Hierna leven ze in een groepshok in het stro waarbij ze toegang tot een drinkautomaat hebben”, aldus Martin.

Tinca: “Wij doen mee aan Salland Boert en Eet Bewust is omdat wij transparant willen zijn en hopen daardoor een beetje meer begrip te creëren voor de sector.”

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners