Melkveebedrijf familie Schoorlemmer

Over Melkveebedrijf familie Schoorlemmer

Lid geworden in november 2018

Hallo! Wij zijn Jan Willem, Suzan, Wieke en Koen Schoorlemmer. We wonen als derde generatie met ons gezin op deze mooie boerderij in Heeten. Het bedrijf is in 1930 opgericht door Johan Schoorlemmer. Later is het overgenomen door zijn zoon Ben. Op dit moment werken Jan Willem (de zoon van Ben) en Suzan in een VOF.
We zijn een leerbedrijf; werken graag samen met stagiaires.

Onze melkveehouderij bestaat uit ongeveer 105 stuks melkvee, jongvee, 36 ha gras, waarvan 30 ha huiskavel en 6 ha maïs.
Onze koeien worden sinds 2014 gemolken door een melkrobot. Een mooi staaltje techniek! En dat bevalt erg goed. Er is meer rust in de stal en de koeien kunnen zelf kiezen wanneer ze gemolken worden. Een ander pluspunt is dat we nu flexibeler zijn qua werktijden. Ook vergt het minder lichamelijke inspanning. Onze koeien hebben allemaal een (familie)naam. Die staat in hun gepersonaliseerde oorbel geschreven: het gele oor nummer. Zo zie je o.a. een Bolletje, Hiltje, Keetje. En natuurlijk Grietje, onze knuffelkoe. Kom maar eens langs om haar te knuffelen ;)!

We zijn enorm trots op ons nette bedrijf. En we zijn deelnemer van Salland Boert en Eet Bewust omdat we het belangrijk vinden om mensen een eerlijk en realistisch beeld te geven van de agrarische sector. Regelmatig ontvangen we burgers op ons bedrijf. Middels de SBeEB expeditie, open dagen, (rolstoel)wandeltochten, (familie)feesten.

Online kun je ons en onze collega’s vinden op Facebook, Instagram en Twitter: bij Wakkere Boerin.

Je bent van harte welkom!!!

Bijzonderheden

Fam. Schoorlemmer
Weseperweg 41
8111PJ Heeten

Facebook Wakkere Boerin

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur