Welkom op de website van Salland

19 juli 2021

Een zomer vol met activiteiten bij de Sallandse boeren

Beleef deze zomer een uniek inkijkje in het leven op het platteland. De boeren van Salland Boert en Eet Bewust hebben een gevarieerd zomerprogramma samengesteld van activiteiten op hun boerderijen.In Salland kunnen inwoners en toeristen op verschillende manieren het boerenleven ervaren. Denk aan een kijkje nemen bij het koeien melken, de boerin helpen met haar dagelijkse werkzaamheden of een leuke agro-fietstocht! Niet bang om vies te worden? Piggy’s Palace in Bathmen daagt je uit om samen met hun buitenvarkens een modderbad te nemen.

 

Diverse workshops voor jong en oud
Ga je liever creatief aan de slag? Dat kan! Iedere dinsdag- en donderdagochtend in de zomervakantie organiseert Kunst van de Boer creatieve workshops op de boerderij voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Voor volwassenen is er een workshop koe schilderen op canvas onder leiding van een kunstenares en een workshop natuurlijk focussen!

Expeditie Salland Boert en Eet Bewust
Toe aan wat uitdaging? Ga dan op expeditie bij 2 boerenbedrijven. Met uitdagende opdrachten word je aan het werk gezet. Scoor punten, vergaar kennis en verzamel streekproducten. Na afloop geniet je van een welverdiende boerenlunch.

Wie kan beter vertellen over het boerenleven dan de boer zelf? Tijdens de zomeractiviteiten is er in Salland ruimte voor een goed gesprek, maar juist ook voor ontspanning.

In de maanden juli en augustus zijn wekelijks, verspreid over Salland, activiteiten bij te wonen. Bekijk alle activiteiten hier.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners