Welkom op de website van Salland

3 december 2021

Verlichte boerderijen route Salland

Op vrijdagvond 17 december organiseren Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland een prachtige verlichte boerderijenroute.

De route slingert door het mooie Sallandse landschap in omgeving Deventer en Olst-Wijhe. Tijdens de autotocht komt u langs diverse mooi verlichte boerderijen en woningen. Maar ook andere elementen, zoals bomen, (landbouw)voertuigen, hekken en tuinen worden sfeervol verlicht. Tijdens de tocht wordt voor voldoende beleving gezorgd. Zo is langs de route een levende kerststal te bewonderen en is er voor kinderen een spelelement ingebouwd. Onderweg ontvangt u een warme drank ‘on the go’. Het belooft een mooie en afwisselde route te worden.

Tussen 17.00 en 20.00 uur kan worden gestart met de verlichte boerderijenroute. Aanmelden kan via www.boerenentuinderspakkenuit.nl  De route is ongeveer 40 km lang en kan gereden worden aan de hand van een routebeschrijving. Om de route coronaproof te laten plaatsvinden, mag gedurende de tocht de auto niet worden verlaten. Er zijn meerdere starttijden en twee startpunten (in Schalkhaar en Olst), waardoor de auto’s gespreid van start kunnen en de kans op opstoppingen minimaal is.

Met de verlichte boerderijen route proberen ‘boeren en buitenlui’ een mooi lichtpuntje te zijn in deze tijd. Daarnaast willen ze iedereen het mooie Sallandse buitengebied laten beleven.

Coronamaatregelen
Tijdens de rit worden de coronamaatregelen in acht genomen en wordt verwacht dat deelnemers dit ook doen. Deelnemers dienen in de auto te blijven gedurende de rit en van 1 huishouden afkomstig te zijn. Van tevoren aanmelden is verplicht. Deelname is op eigen risico. De verlichte boerderijenroute is onder voorbehoud van eventuele aanscherpingen in de coronamaatregelen.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners