Welkom op de website van Salland

29 december 2021

720 auto’s langs Verlichte Boerderijenroute Salland

Salland – De animo voor de Verlichte Boerderijenroute van LTO Salland en Salland Boert en Eet Bewust was zo groot, dat de organisatie al snel besloot er een tweede avond aan toe te voegen. “En ook die was heel snel vol”, vertelt Hedwig Haarman namens de organisatie.

Afgelopen vrijdag en zaterdag reden in totaal 720 auto’s de route door de omgeving van Olst, Wijhe, Diepenveen, Schalkhaar en Deventer. Het ‘hoofdmenu’ bestond uit vier agrarische bedrijven (drie boerderijen en één loonwerkersbedrijf). Zij hadden er extra veel werk van gemaakt.

Bij Limousin Oost van de familie Hietberg in het buitengebied tussen Wijhe en Broekland hadden sommige koeien zelfs kerstmutsen op gekregen (foto). Verder stond er bij De Zoogenbrink in Diepenveen een levende kerststal, bemand door leden van de Revuegroep Lettele. De ‘kraamschudders’ kregen beschuit met muisjes aangeboden. Ook Hotel Gaia stond in het licht. Maar dat was nog lang niet alles. Ook andere huizen en bedrijven langs de 40 kilometer lange route waren sfeervol verlicht. “Er was dus heel veel te beleven”, stelt Hedwig. “De belangstelling was zo groot dat we helaas mensen moesten teleurstellen. Maar we wilden onderweg geen opstoppingen.”

Foto: Annet van Raalten
Bron: Salland Centraal

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners