Welkom op de website van Salland

28 december 2022

Stralend Sallands buitengebied dankzij boerenactiviteit

Stralend Sallands buitengebied dankzij boerenactiviteit

Een levende kerststal, midwinterhoornblazers en een kopje koffie van de kerstman; wie kerstsfeer zocht moest afgelopen vrijdag in het buitengebied van Luttenberg, Haarle en Mariënheem zijn. Daar werd de verlichte boerderijenroute ‘Salland in de spotlights’ georganiseerd; een jaarlijks terugkerend evenement van Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland.

Ruim 1500 bezoekers reden langs prachtig verlichte boerderijen, woonhuizen en bedrijfsterreinen. Bij verschillende boerderijen mocht men over het erf rijden, waar goed zicht was op koeien en schapen die relaxt in hun strobed lagen. Bij melkveehouder Ronald Brandwacht mochten de mensen zelfs door de koeienstal heen rijden. Waarom Ronald aan dit evenement meedoet? “Ik wil graag aan de burger laten zien hoe zo’n grote stal er aan de binnenkant uitziet, dan kunnen ze zien dat de koeien het hier echt goed hebben.”

Even verderop reden de bezoekers midden door een voerfabriek en een loonbedrijf heen. Een uniek inkijkje dus, en dat allemaal vanuit de auto. De levende kerststal en midwinterhoornblazers zorgden voor een gezellige kerstsfeer tijdens de route. De lichtjestocht kwam langs verschillende bedrijven die hun terrein en materieel indrukwekkend hadden verlicht. Een prachtige belevenis voor jong en oud.

Al met al een zeer geslaagde avond, waarbij Salland letterlijk in de spotlights is gezet. Hedwig Haarman van LTO Salland vertelt; “Samen met een werkgroep van 10 enthousiaste boeren en ruim 30 vrijwillig helpende boeren hebben we de verlichte tocht dit jaar weer op poten gezet. Het is ontzettend mooi om zoiets te organiseren als Sallanders samen; zowel boeren als burgers en buitenlui hebben hun erf en woning prachtig verlicht. Een lichtpuntje voor iedereen!”

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners