Welkom op de website van Salland

27 juli 2023

Roalter Boer’n Lunch in nostalgisch sfeertje

Op zaterdag 15 juli heeft Salland Boert en Eet Bewust samen met de Sallandse Bottermarkt een gezellige streekproducten lunch georganiseerd. De Roalter Boer’n Lunch vond plaats op het plein tussen het Annahuis en de Plaskerk in Raalte. De bezoekers hebben genoten en organisatoren zijn enthousiast over het evenement; “één en al Sallandse gezelligheid!”

 

De aanleiding voor de Roalter Boer’n Lunch, was het 900 jarig bestaan van Raalte. In het thema weekend ‘Van Raelt tot Raalte’ hebben de Sallandse Bottermarkt en Salland Boert en Eet Bewust de samenwerking opgezocht. Een oude traditie (het samen eten van een broodmaaltijd in het centrum van Raalte) werd weer tot leven gebracht.

In totaal hebben ruim 100 mensen meegegeten met de lunch, bestaande uit Sallandse streekproducten. Het brood werd verzorgd door bakkerij Jorink, en het beleg door verschillende boeren uit Salland die aangesloten zijn bij Salland Boert en Eet Bewust. Onder het genot van gezellige accordeonmuziek werd er samen gegeten en gedronken. Ook waren er diverse ambachten te zien, gedemonstreerd door de Sallandse Bottermarkt.

De bezoekers waren bijna allemaal gekleed in authentieke boeren kleding, net als de organisatie, bediening en boerinnen achter de marktkramen. Zij vertelden over hun producten en het boerenleven vandaag de dag. Een mooi stukje boer-burger verbinding, in een nostalgisch sfeertje!

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners