Welkom op de website van Salland

3 mei 2021

Even voorstellen… Roos Roeleveld, coördinator Salland Boert en Eet Bewust


Maak kennis met Roos Roeleveld, de nieuwe coördinator van Salland Boert en Eet Bewust.

Sinds half april is Roos werkzaam voor Salland Boert en Eet Bewust. Na een aantal weken samen met Heleen op te trekken, zal Heleen medio mei het stokje volledig overdragen aan Roos. Het streekteam van Salland Boert en Eet Bewust heeft vol vertrouwen in Roos en gelooft dat Roos zich de functie snel eigen zal maken. Haar enthousiasme, weidse blik en kennis van de sector zal volop van pas komen in deze veelzijdige rol!

Wie is Roos Roeleveld?

Hoi allemaal! Ik ben Roos, 24 jaar en een nuchtere, gedreven boerendochter. Ik kom uit Beuningen, een klein plaatsje in het oosten van Overijssel. Voorheen heb ik 5 jaar in Wageningen gestudeerd en gewoond. In mijn studie heb ik mij beziggehouden met duurzame landbouw en consumptie. Nu woon ik weer thuis op de boerderij. Hier hebben we een landbouwbedrijf (Hasman B.V.) dat door twee families wordt gerund. We richten ons op melkvee, natuurbeheer en energieproductie. Ik heb een brede interesse in landbouw,
maatschappij en alles eromheen en blijf graag bijleren.

Wat houdt jou bezig?
Ik werk bij Pratensis in Almelo. Hier werken we aan diverse projecten in het landelijk gebied, waaronder ook veel in Salland. Dus de ervaring en gebiedskennis daar komt straks goed van pas. Daarnaast heb ik sinds vorig jaar samen met mijn twee zussen een stichting opgezet onder de naam Broez. Hiermee faciliteren we grondeigenaren bij de aanleg van akkerranden en enthousiasmeren we burgers en bedrijven om daaraan bij te dragen. Een leuke bezigheid waarmee we ook nog eens positieve impact maken. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vriendinnen en familie en hou ik ervan om op pad te gaan.

Wat is jouw drijfveer om voor SBeEB aan de slag te gaan?
Ik zet mij graag in voor een betere verbinding tussen de landbouw en de samenleving. Ik vind het Boert Bewust concept dan ook super. Er gebeurt veel moois op het platteland waar veel mensen geen weet van hebben. Ook is er nu nog te veel polarisatie en dat moet
aangepakt worden. Salland is een mooi gebied met gemotiveerde deelnemers en goede bestaande samenwerkingsverbanden, die club ondersteun ik graag!

Hoe ben jij te bereiken?
Ik neem de mailbox van Heleen over (sbeeb7@gmail.com) en ik ben telefonisch te bereiken op 06-14888093. Dus als je vragen hebt of verder kennis wilt maken, schroom niet om contact op te nemen!

En dan nog even dit…
Samen kunnen we een hoop bereiken! Dus doe mee aan de evenementen, ga aan de slag met boer-burger verbinding en enthousiasmeer ook anderen om mee te doen! Dit levert niet alleen wederzijds begrip op, maar ook een hoop gezelligheid en voldoening. Als je zelf leuke ideeën hebt voor SBeEB, laat het dan vooral weten, dit wordt altijd reuze gewaardeerd!

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners