Welkom op de website van Salland

12 juni 2022

Geslaagde fietstocht SBeEB en LTO Salland

Woensdag 29 mei heeft de jaarlijkse fietstocht weer plaatsgevonden! Bezoekers kwamen langs verschillende boeren bedrijven waar van alles te beleven was! Zuivel proeven, het blotevoetenpad lopen, midden door een stal fietsen…

Organisatie Boer&Jager stond op één van de opengestelde bedrijven en verkocht heerlijke broodjes hamburger. Ook stond fotograaf Alex Witteveen met zijn imposante expositie langs de route, bij loonbedrijf Jansen Wijhe. Teus Slingerland toonde zijn miniatuurboerderij op één van de boeren bedrijven.

De route liep midden door weidevogelgebied Lierderbroek. De plaatselijke weidevogelvereniging Lierderbroek BV (gerund door boeren uit de omgeving van de Lierderbroeker polder) stond hier om fietsers uitleg te geven over hoe zij boeren in dit gebied, en zich inzetten voor weidevogelbeheer.

Al met al een geslaagde dag! De fietstocht heeft mooie gesprekken opgeleverd tussen boer en burger; wederzijds begrip, en bovenal een hoop gezelligheid! Dank aan alle boeren die hun bedrijf opengesteld hebben, Jansen Wijhe en dorpshuis Herxer Marke die als startpunten fungeerden, Alex Witteveen en Teus Slingerland voor hun bijdrage, en de weidevogel vereniging.  Klik hier voor een filmpje van de fietstocht!

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners