Welkom op de website van Salland

11 juni 2019

Ervaar het boerenleven tijdens De Boeren Beleving

Ervaar het selfie tijdens De Boeren Beleving, het eerste landelijke evenement van Boert Bewust. Op 28, 29 en 30 juni ervaar je bij de Salland Boert en Eet Bewust boeren het echte boerenleven. Kom je ook koeien melken of een speurtocht doen op de boerderij?

Wie kan beter vertellen over het boerenleven dan de boer zelf? Tijdens De Boeren Beleving is er in Salland ruimte voor een goed gesprek. Tijdens de picknick met streekproducten of een van de andere activiteiten zoals biggen knuffelen of een workshop dierverzorging neemt de boer tijd voor vragen en het vertellen van zijn verhaal.

“Het gesprek aangaan met de omgeving is altijd het uitgangspunt van Boert Bewust geweest, dit evenement sluit daar heel mooi op aan”, vertelt Heleen van Beek, coördinator Salland Boert en Eet Bewust. “Door met elkaar te praten begrijp je elkaar beter en ontstaat meer begrip voor elkaars leefwereld. Daar is behoefte aan. Tijdens De Boeren Beleving ervaren bezoekers het werk op de boerderij en horen boeren en tuinders hoe consumenten denken over het boerenleven.”

Yoga tussen de geiten
In Salland kunnen bezoekers op 28, 29 en 30 juni op verschillende manieren het boerenleven ervaren. Denk aan een excursiewandeling door de uiterwaarden bij Wijhe door boeren en natuurbeheerders Herman en Jan Menkveld of kies voor een exclusieve yogales tussen de geiten bij familie Haarman in Heeten! Voor kinderen is er op een aantal boerderijen een speurtocht en selfiewedstrijd waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

Activiteiten en aanmelden
Bekijk alle activiteiten én meld je hier aan. Volg ons ook via facebook.com/SallandBoertenEetBewust. Je volgt de activiteit in kleine groepen zodat de boer alle tijd heeft voor een goed gesprek over de herkomst van ons voedsel.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners