Eerste editie ‘Kuiertocht’ brengt 600 wandelaars op de been

Eerste editie ‘Kuiertocht’ brengt 600 wandelaars op de been
Roxan

Meer een herfst- dan een winterwandeling, maar daar trokken ze zich in Salland niets van aan. De Kuiertocht die door een aantal deelnemers van Salland Boert en Eet Bewust voor de eerste keer was georganiseerd op zondag 2 februari trok maar liefst 593 deelnemers! De wandeltocht van ongeveer 6,5 kilometer liep buiten de gebaande paden door bossen, weilanden en langs plekjes die doorgaans niet zijn opengesteld voor publiek. Zo was voor veel aanwezigen de openstelling van het terrein van Klooster Nieuw Sion aanleiding om mee te lopen met de Kuiertocht, maar ook de melkveebedrijven van Boert Bewust-deelnemers Familie Trompert en familie Van Beek waren in trek.

Mede-organisator Gert-Jan Trompert kijkt terug op een succesvol en gezellig evenement. “Ontzettend gaaf dat zoveel mensen de regen trotseerden om deel te nemen aan de eerste editie van de Kuiertocht. We zijn overweldigd door de leuke reacties die we hebben gekregen op het openstellen van de agrarische bedrijven. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.”

De Boerderij Kids wandelden ook mee, mét knapzak! Ze maakten een leuke vlog over Salland Boert en Eet Bewust, en de Kuiertocht in het bijzonder. Bekijk ‘m hier en volg de Boerderij Kids ook via hun eigen kanaal op YouTube.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*