Welkom op de website van Salland

9 oktober 2021

Partnerschap uitgelicht: Countus

Partnerschap uitgelicht: Countus

Vandaag in de spotlights; Countus! Countus is een van de partners van Salland Boert en Eet Bewust en daar zijn wij heel blij mee! Wat was de aanleiding om ‘Vriend van Salland Boert en Eet Bewust’ te worden? Wat is jullie relatie met boeren en tuinders? En hoe is de samenwerking me de deelnemers (boeren) van Salland Boert en Eet Bewust? Je leest het hieronder!

Wat was de aanleiding om ‘Vriend van Salland Boert en Eet Bewust’ te worden?
Salland ligt midden in ons werkgebied. Een groot deel van onze klanten bevinden zich in de agrarische sector. Deze klanten zijn meestal een familiebedrijf. Wij denken dat we ondernemers weer moeten laten ondernemen. Ze laten doen waar ze goed in zijn. Hun droom laten najagen. Zodat zij het beste uit zichzelf halen. En hun bedrijf kunnen laten bloeien en groeien. Het initiatief Salland Boert en Eet Bewust sluit in onze ogen hier mooi bij aan.

Wat is jullie relatie met boeren en tuinders?
Countus is in 1924 begonnen als coöperatie van boeren en tuinders. Wij vinden dat we ondernemers weer moeten laten ondernemen. Ze laten doen waar ze goed in zijn. Hun droom laten najagen. Zodat zij het beste uit zichzelf halen. En hun bedrijf kunnen laten bloeien en groeien. De agrarische sector is een belangrijke sector. Een aantal van onze klanten is ook aangesloten bij Salland Boert en Eet Bewust.  Countus is vaker partner bij dit soort initiatieven. Zo ook bij, Vechtstreek, IJsseldelta, en IJsselvallei Boert en Eet Bewust. Boeren zijn bewust bezig met hun werk, en dat is voor ons erg belangrijk. Wij hechten veel waarde aan een goede samenwerking en proberen dan ook dicht bij onze klanten te staan. Dankzij de verschillende bijeenkomsten blijven we in goed contact met onze klanten.

Hoe is de samenwerking me de deelnemers (boeren) van Salland Boert en Eet Bewust?
We hebben veel sympathie voor dit initiatief en vinden het belangrijk bij te dragen aan een betere relatie tussen boeren en burgers waarbij de nadruk wordt gelegd op het maatschappelijk verantwoord ondernemen en het imago van de landbouw nog meer te verbeteren.

En dan nog even dit
We zijn begonnen als een coöperatie van ondernemers die geloofden dat ze samen meer zouden bereiken dan alleen. Tot op de dag van vandaag is onze voeten-in-de-klei-mentaliteit onveranderd. Ons kantoor zit bij jou om de hoek. We kennen je bedrijf van binnen en buiten. Soms al generaties lang. We zijn specialisten. We zijn goed in ons vak en pluizen dingen graag tot op de bodem uit. We kennen jouw branche en laten dat zien met informatie waar je wat aan hebt. Samen verkennen we nieuwe wegen. Via onze expertise. Via nieuwe samenwerkingsverbanden. Via nieuwe verbindingen tussen ondernemers. Samen signaleren we waar kansen liggen.

Op de foto van links naar rechts
Gerrit de Lange, ondernemersadviseur bij Countus met Ramon en Roxan Haarman

Salland Boert en Eet Bewust werkt samen met diverse partners uit de land- en tuinbouw, het bedrijfsleven en vanuit de overheid. Deze partijen zijn medefinanciers en brengen nieuwe mogelijkheden. Wilt u ook investeren in verbinding en betrokkenheid tussen boeren en consumenten? Salland Boert en Eet Bewust komt graag in contact! 

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners