Welkom op de website van Salland

26 april 2023

Consumenten en voedselmakers maken kennis rondom Deventer

Op zondag 23 april heeft de culinaire verbindende fietstocht plaatsgevonden. Deze tocht is georganiseerd door de Rotary Deventer Noord en Salland Boert en Eet Bewust. Onder het genot van een heerlijk zonnetje fietsten ruim 120 mensen mee. Doel van de fietstocht was kennismaken met ‘onze voedselmakers’.

Drie boeren bedrijven, allen aangesloten bij Salland Boert en Eet Bewust, openden hun deuren voor publiek. Deelnemers aan de fietstocht mochten zelf weten waar zij hun tocht startten, en hoe zij van het ene naar het andere bedrijf fietsten. Op ieder bedrijf was een heerlijk gerechtje verkrijgbaar, bereidt door cateringbedrijf De Maathoeve.

Bij aspergeboerderij De Boerkamp kregen de fietsers uiteraard een gerechtje gemaakt van eigen verse asperges. De salade viel goed in de smaak! Bij familie Denneboom van rundveebedrijf De Ossekop kregen de mensen een rondleiding over de boerderij. In het achterhuis serveerde De Maathoeve broodjes pulled beef, gemaakt van vlees van eigen boerderij. De laatste stop was bij familie Van Beek, van Boerderij Erve ’t Overweg. Alle fietsers konden hier melk proeven, en er werd ‘herencrème’ uitgedeeld.

De opbrengst van de fietstocht wordt geïnvesteerd in biodiversiteit in Salland. Denk hierbij het nestkasten, vogelhuisjes en akkerrandenzaad.

Er wordt teruggekeken op een geslaagde middag die veel positieve reacties opleverde: “Wat zijn de boeren allemaal gastvrij, en wat heeft het vee het tegenwoordig goed!” We hopen dat deze kennismaking tussen stad en platteland rondom Deventer heeft gezorgd voor meer wederzijds begrip én voor waardering voor lokale producten.

De drie bovengenoemde bedrijven hebben allen een boerderijwinkel / verkooppunt op het erf. Benieuwd naar de locatie en openingstijden van deze boerderijwinkels, en die van andere Salland Boert en Eet Bewust deelnemers? Neem een kijkje op onze site: https://www.sallandboerteneetbewust.nl/bezoek-de-boer/

Sfeerimpressie van de fietstocht

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners