Welkom op de website van Salland

5 juni 2022

Bordonthulling familie Hulsman

Het was een gezellige drukte vrijdagmiddag op het erf van familie Hulsman, varkenshouders uit Dijkerhoek. Bewoners uit Dijkerhoek en omgeving, waaronder de basisschooljeugd, kwamen bijeen voor de feestelijke onthulling van het Salland Boert en Eet Bewust bedrijfsbord van familie Hulsman. Andries Heidema, commissaris van de Koning, onthulde het bord samen met de kinderen door blikken omver te gooien.

Arjen en Renate Hulsman vinden het belangrijk om open te zijn over de sector en zoeken graag de verbinding met de samenleving. Ze zijn trots op hun varkensbedrijf en dragen dit graag uit. Daarom hebben zij zich aangesloten bij Salland Boert en Eet Bewust. “De laatste tijd is er veel onrust in onze sector, dat maakt het runnen van een boeren bedrijf niet altijd leuker. Daarom is het juist belangrijk om je als boer aan te sluiten bij projecten als deze, dat geeft positieve energie!”
Het bedrijfsbord is onthult door de heer Andries Heidema, commissaris van de Koning in Overijssel. De heer Heidema kwam zelf het met idee om een bord te onthullen. Toen familie Hulsman zich aan wilde sluiten bij Salland Boert en Eet Bewust, was dat een mooi moment om Andries Heidema uit te nodigen. Familie Hulsman is niet de eerste deelnemer in Holten. Familie Nikkels en Klaasses gingen hen voor. Binnenkort sluit jonge geitenboerin Nienke Deten zich ook aan.

De heer Heidema onthulde het bord samen met de kinderen, door de opgestapelde blikken die voor het bord stonden, omver te gooien. Andries Heidema is enthousiast over Salland Boert en Eet Bewust en benadrukte in zijn speech hoe belangrijk het is om de verbinding op te blijven zoeken: “Hoe mooi is het dat wij altijd voldoende en veilig voedsel tot onze beschikking hebben, geproduceerd onder de hoogste eisen. Boeren houden zich met allerlei maatschappelijke thema’s bezig op hun bedrijf, iets waar veel mensen geen weet van hebben.” Ook was er vanuit gemeente Holten-Rijssen een wethouder aanwezig. Zij onderstrepen als gemeente het belang van boer-burger verbinding en staan achter het project Salland Boert en Eet Bewust.

Onder het genot van een borrel en broodje beenham werd er nog gezellig nagepraat. De jeugd kon verschillende boeren spelletjes spelen op het erf. Na afloop kreeg iedereen een heerlijk ijsje van ijsboerderij Oans.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners