Welkom op de website van Salland

6 juli 2019

Boert Bewust neemt partners mee naar de geiten

Voor het eerst organiseerde Stichting Boert Bewust een partnerevent voor haar samenwerkingspartners. Ruim 50 afgevaardigden uit de politiek, agri business, LTO, deelnemende streken en andere partijen kwamen afgelopen donderdag samen in Heeten. Ze spraken over boer-burgerverbinding, verbindend ondernemen en waardering van voedsel. Gastspreker Michel Berkelmans (ministerie LNV): “We juichen toe dat Boert Bewust met andere partijen werkt aan een programma voor boer-burgerverbinding.” 

Lisanne Oskam, voorzitter Boert Bewust, trapte het partnerevenement op recreatiebedrijf de Maathoeve in Heeten af. “Het is bijzonder wat we voor elkaar hebben gekregen met Boert Bewust, dat succes willen we samen met jullie vieren. Zonder onze partners hadden we dit nooit kunnen bereiken.” Vanuit een initiatief in de Gelderse Vallei is Boert Bewust uitgegroeid tot een landelijke stichting met op dit moment meer dan 260 deelnemers in 8 streken. Ook boeren uit Noord- en Zuid-Holland, het Rivierengebied, De IJsselvallei en de noordelijke provincies tonen interesse.


‘Voorbeeld visie Schouten’

Michel Berkelmans van het Ministerie van Landbouw Natuur en Visserij (LNV) werd als gastspreker geïnterviewd over de rol die verbindend ondernemen nog meer gaat spelen voor de land- en tuinbouw. Hij is erg blij met Boert Bewust. “Boert Bewust brengt al jaren in de praktijk wat nu opgetekend staat in de visie van minister Carola Schouten. Die richt zich namelijk op meer waardering voor voedsel en meer contact tussen boeren en consumenten. Vanuit het ministerie juichen we van harte toe dat Boert Bewust samen met andere partijen de handen ineenslaat en een gezamenlijk programma maakt voor boer-burgerverbinding. We denken graag mee en willen dit een zetje geven.”

Op expeditie

Na de sprekers namen de aanwezigen deel aan de expeditie Salland Boert en Eet Bewust. Ze maakten kennis met het geiten- en melkveebedrijf van de familie Haarman. Regelmatig boeken particulieren en bedrijven de expeditie om te kijken op de boerderijen van Boert Bewust-deelnemers. Een goed voorbeeld van contact tussen boeren en consumenten.

Ter afsluiting genoten de gasten van een heerlijke boerenlunch met verschillende Sallandse streekproducten. Het bestuur Boert Bewust heeft vele enthousiaste reacties ontvangen en kijkt terug op een geslaagd event waar partijen weer dichterbij elkaar zijn gekomen.

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners