Welkom op de website van Salland

19 juli 2021

Boerenkrachtroute Salland gelanceerd

Maak kennis met het Sallandse landleven en kom thuis bij de boer

Salland Boert en Eet Bewust, Toeristisch Platform Raalte en Salland Marketing lanceren een nieuwe fietsroute onder de naam ‘Boerenkracht route’. De fietsroute, onderdeel van het leaderproject De Slinger van Salland, is 66km lang en neemt de fietser mee langs bijzondere en gastvrije agro (toeristische) bedrijven in Luttenberg-Raalte-Heeten. “We willen toeristen maar ook de Sallander verrassen, waardoor ze hopelijk net zo verslingerd raken aan het Sallandse boerenleven als wij!”, aldus de initiatiefnemers.

Boerenkracht verbindt Salland

Salland is een échte agrarische ondernemende regio. Hier worden de beroemde gele giertanks gemaakt en groene toplaarzen, luxe paardenvrachtwagens, kwaliteit veevoer, innovatieve biobased producten. Maar we hebben ook kleinere innovatieve boerenbedrijven en bijzondere agro toeristische bedrijven. De boerenkracht fietsslinger neemt de fietser mee langs die verrassende bedrijven, waar de passie van de ondernemer gevoeld wordt, kennis gemaakt kan worden met de Sallandse gastvrijheid en genoten kan worden van onze streekproducten. “De Boerenkrachtroute is een actieve fietsroute vol boerenbeleving, met leerzame fietsstops!”, aldus mede initiatiefnemer Peter de Graaf van de Maathoeve in Heeten.

De boerenkrachtroute

De Boerenkracht route, tot stand gekomen met een impuls van de gemeente Raalte, is 66km lang, loopt via het knooppuntennetwerk en is op verschillende manieren te beleven. Zo kan de fietser op elk gewenst knooppunt of bij elke ondernemer op de route starten. Voor extra beleving zijn er verschillende Boerenkracht arrangementen en spelelementen samengesteld, o.a. bij De Maathoeve in Heeten, Klompenatelier Dijkman en Museum de Laarman in Luttenberg. Ook zijn er overnachtingstips op de route geselecteerd.

De route neemt je mee langs bijzondere en verrassende agrobedrijven. Kom in gesprek en ervaar de passie van de Sallandse boeren met hun nuchtere levenswijze en gastvrije houding, en proef de streekproducten. Kom fietsen en raak net zo verslingerd aan het Sallandse boerenleven als wij!

De start is bij knooppunt 29 in het centrum van Luttenberg. Maar je kunt de route natuurlijk bij elk genoemd knooppunt of bedrijf beginnen. De totale route route (66 km) kan worden ingekort naar 34 of 45 km.

Van de route is een flyer gemaakt, die gratis verkrijgbaar is bij deelnemende bedrijven. Vind de route en alle bijbehorende informatie hier.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners