Welkom op de website van Salland

25 mei 2023

‘Boerenbeleving’ voor 500 fietsers tijdens Hemelvaart

Biggetjes en lammetjes knuffelen, een demonstratie asperges steken en een melkrobot van dichtbij in werking zien. Zo maar een greep van alles wat te zien was op de zeven boerenbedrijven die hun deuren open hebben gezet voor publiek tijdens Hemelvaart.

De fietstocht is tot stand gekomen door een mooie samenwerking tussen drie verschillende organisaties: Salland Boert en Eet Bewust, LTO Salland en de Belevenisfietsroute. Met als resultaat: een uitverkochte fietstocht en vele enthousiaste reacties.

Doel van de fietstocht is om mensen met open armen te ontvangen op de boerderij. De organisatie vertelt: ‘We vertellen als voedselproducenten graag over ons vak, onze passie. Maar het helpt nog beter om gewoon de deuren open te zetten en mensen het zelf te laten zien. We zorgen elke dag zo goed mogelijk voor onze dieren en gewassen.’

Naast een kijkje op de boerderij, kon er ook letterlijk van het boerenleven geproefd worden. Op ieder bedrijf werd een hapje of drankje van Sallandse bodem geserveerd, zoveel mogelijk van eigen producten. Van een broodje beenham tot aspergesoep, en van een geitenkaashapje tot een lekker boerenijsje. Stuk voor stuk vielen de hapjes goed in de smaak.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag. “We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen, daar doe je het voor. Er zijn goede gesprekken gevoerd, kritische vragen gesteld en oprechte interesse getoond. Met als resultaat: wederzijdse waardering, en een heerlijk gemoedelijk Sallands sfeertje!”

Onderstaande foto’s geven een sfeerimpressie van de fietstocht. Met dank aan onze sponsoren Marcel van der Weegh, De Heus, POV en ABAB, die hebben bijgedragen aan deze geslaagde activiteit!

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners