Welkom op de website van Salland

12 juli 2019

Boeren en de ruimte – Kringlopen tot op Mars

Ook dit jaar organiseren we weer een symposium tijdens de Boerendag van Stöppelhaene in Raalte. Het symposium vindt plaats op vrijdag 30 augustus 2019, van 12.00 tot 16.00 uur bij De Leeren Lampe in Raalte. Het thema is: Boeren en de ruimte – Kringlopen tot op Mars. Lunch is inbegrepen. Meld je aan en noteer de datum alvast in je agenda. 


Boeren en de ruimte – Kringlopen tot op Mars
Het symposium biedt ondernemers uit de agrarische-, food- en loonwerk sector en inwoners uit de regio inzicht in kringlopen op verschillende niveaus. Waar past dit symposium beter dan op Stöppelhaene, het Sallands Oogstfeest in Raalte?

Sprekers
Angelo Vermeulen is een ruimtevaartonderzoeker en bioloog. Hij houdt zich bezig met missies naar Mars en het belang van optimale inzet van grondstoffen die op een ruimteschip oneindig hergebruikt moeten worden. Wat kunnen wij hiervan leren?

Spreker Martin Scholten van de Wageningen University & Research vertaalt deze visie vervolgens naar de huidige situatie van de landbouw sector.

Programma
We gaan in gesprek met diverse ondernemers die hun bedrijfsvoering en verdienmodellen gericht hebben op een zo effectief en efficiënt mogelijk gebruik van grondstoffen. Hoe haalbaar is een kringloopbedrijf, in zowel de landbouw als andere sectoren? Ook komen diverse generaties uit een agrarisch bedrijf aan het woord over kringlooplandbouw.

Meld je aan!
Ben je ook benieuwd naar deze middag? Laat je verrassen en inspireren door innovatie uit Salland. Meld je aan via www.kennispoortregiozwolle.nl/boeren-en-de-ruimte-kringlopen-tot-op-mars/

Tot ziens op vrijdag 30 augustus!

Met vriendelijke groet,

Dit symposium wordt georganiseerd door Stichting Stöppelhaene, Kennispoort Regio Zwolle, The Green East, De Kracht van Salland, LTO Noord Salland, Provincie Overijssel, Gemeente Raalte, Salland Boert en Eet Bewust, Rabobank en Vereniging Agrarisch Jongeren Kontakt. De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Booijink Veevoeders, Maan Group, Flynth adviseurs & accountants, Gemeente Raalte, Deventer en Olst-Wijhe.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners