Wilgers Aardappelen

Over Wilgers Aardappelen

Lid geworden in november 2022

Welkom op de pagina van familie Wilgers.

Wilgers Aardappelen is een familiebedrijf gevestigd op landgoed Frieswijk (iets ten noorden van Deventer). De familie boert al 7 generaties op het landgoed, vandaag de dag telen Leo, Rinie en hun zoon Ton diverse akkerbouwgewassen en gespecialiseerd in de teelt van aardappelen.

De aardappelen worden voor diverse doeleinden geteeld: voor de productie van zetmeel, aardappelproducten, patat én tafelaardappelen. De patat en tafelaardappelen worden zo veel mogelijk via de korte keten afgezet. Zo kunt u de aardappelen vinden in de verkoopkist naast de boerderij (zelfbedieningskist gemaakt van een grote aardappelkist), boerderijwinkels, (super)markten in de regio en als patat in de horeca. Naast aardappelen teelt de familie sinds 2021 ook zoete aardappelen, een heerlijke afwisseling op de aardappel, deze wordt veel geïmporteerd, maar Wilgers teelt deze in Salland!

De familie teelt met respect voor het milieu en de mooie omgeving op het landgoed, zo wordt er bewust omgegaan met gewasbeschermingsmiddelen (denk hierbij aan spuitplanning o.b.v. ziektedruk, inzet van natuurlijke vijanden, deels mechanische onkruidbestrijding en een resistent tafelaardappelras tegen de aardappelziekte). De zoete aardappelen worden zelfs zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen geteeld! Het landschap rond de boerderij is al prachtig, maar door het inzaaien van akkerranden nog mooier!

De familie laat graag zien hoe ze hun gewassen telen, en hoe ze hier bewust mee omgaan. Daarom doen ze mee met Salland boert en een bewust.

 

Bijzonderheden

Wilgers Aardappelen
Waterdijk 1
7433 RC Schalkhaar

Website Wilgers Aardappelen

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's