Jongveeopfokbedrijf Wibbelink

Over Jongveeopfokbedrijf Wibbelink

Lid geworden in augustus 2020

Hallo, wij zijn Harry, Ria, Gerwin en Niek Wibbelink.
We wonen in dit prachtige Sallandse landschap aan de Cröddendijk 9a in Lettele.

Wij werken op ons bedrijf en Gerwin doet Engineering en Niek doet loonwerk, in de vrije tijd helpen ze ook mee op het bedrijf.

We hebben het melkveebedrijf in 2000 overgenomen van mijn ouders. Om gezondheidsredenen van Harry hebben we in 2018 de stal verbouwd voor jongvee opfok. We hebben nu 80 tot 90 stuks jongvee, in de leeftijd van 14 dagen tot 18 maanden.

De kalveren kopen we bij verschillende handelaren. De eerste 14 dagen gaan de kalveren in éénlingboxen, daarna in een groepshok met stro. Als ze 3 maanden zijn gaan ze in de grote boxen met zaagsel en noppenrubbermatten.

We hoeven geen voer aan te kopen, we hebben zelf genoeg gras en mais. In de zomer gaan de kalveren en pinken naar buiten, als het weer het toelaat. Voor de kalveren die nog geen draad kennen hebben we een klein stuk in het gaas gezet en daar weer breed lint langs met stroom erop. Als de kalveren dan in het grote weiland komen, kennen ze het stroomdraad al.

Als de pinken ongeveer  2 maanden drachtig zijn, gaan ze voor export naar het buitenland. Af en toe verkopen we ook drachtige pinken aan andere boeren in de buurt.

We zijn tevreden met ons bedrijf. In de vrije tijd knutselt Harry met hout in de houtwerkplaats (Ria soms ook), voorheen was dat de melkstal. En sinds een jaar of 12 verbouwen we pompoenen voor de verkoop aan de weg, dit zijn biologische pompoenen.

Wij doen mee met Salland Boert en Eet Bewust, omdat we graag willen laten zien dat wij ook bewust met ons bedrijf  en onze dieren omgaan.

Bijzonderheden

Jongveeopfokbedrijf Wibbelink
Harry, Ria, Gerwin en Niek
Cröddendijk 9A
7434 PM Lettele

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit