Varkensbedrijf Piggy’s Palace

Over Varkensbedrijf Piggy’s Palace

Lid geworden in november 2018

Erik en Paula Stegink zijn gepassioneerde innovatieve ondernemers die samen met medewerkers kijken hoe het bedrijf Piggy’s Palace zo duurzaam mogelijk en naar wensen van de burgers kan renderen. Het is belangrijk om nieuwe ideeën en ambities samen met consumenten en burgers te ontwikkelen. Deze kunnen voor het bedrijf, maar ook zeker voor de gehele varkenssector een vooruitgang betekenen.

Piggy’s Palace bevat 3 locaties met 500 zeugen en 2.000 biggen in Bathmen (Nederland) en 2.000 vleesvarkens in Stadtlohn (Duitsland) met daarbij een eigen PiPaPorc vleesconcept waarbij varkens buiten lopen en van de glijbanen glijden. Daarnaast is er een biologische varkenshouderij met 100 zeugen en 800 vleesvarkens in Raalte (Nederland). Duurzaamheid uit zich d.m.v. luchtwassers, zonnecollectoren, biomassakachel (geen gas aansluiting) en hoge dierenwelzijn standaard.

Piggy’s Palace is bekend geworden door haar innovatieve en creatieve ideeën, zoals varkensglijbanen en de wereldprimeur van een echte varkenskaas. Daarnaast werkt men met een Date-gate, bibaboxen en kunstgras in de varkensstal. Een eigen antibiotica vrij vleesconcept, PiPaPorc genaamd, is de basis voor een afzet van alle vrouwelijke varkens. De laatste boer-burger stunt is de pipAdoptie waarbij een duidelijke boer-burger relatie nagestreefd wordt. Adopteer een big en breng deze zelf naar de slachterij. Piggy’s Palace heeft verschillende innovatie prijzen gewonnen, zoals de Agrafiek Award, Innovatief gezond varkens houden en Farmers for Farmers Awards.

Bijzonderheden

Piggy’s Palace
Bettinkdijk 7
7437 RA Bathmen
Tel: 0573-221346
Mobiel: 06-53509938

Website: www.piggypalace.nl

Email: erik@piggypalace.eu
Twitter: @piggypalace
Facebook Piggy’s Palace

Iedereen is te allen tijde welkom bij Piggy’s Palace. Maar wil je graag een rondleiding of bijvoorbeeld een VIP bezoek in de stallen; neem dan eerst even contact op met Erik, zodat dit met aandacht ingepland kan worden.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur