Varkensbedrijf familie Rientjes

Over Varkensbedrijf familie Rientjes

Lid geworden in november 2018

Welkom op ons varkensbedrijf! We zijn familie Rientjes en we hebben in Raalte een varkensbedrijf met een akkerbouw tak. Naast zeugen houden we ook vleesvarkens. Alle dieren zijn bij ons geboren en blijven hun hele leven op ons bedrijf. Samen met onze enthousiaste medewerkers zorgen we er elke dag weer voor dat de varkens goed verzorgd worden. We vinden het belangrijk dat de varkens een goed leven hebben, we houden onze varkens daarom in een Welfare concept, hierbij hoeven we de biggetjes niet te castreren. Het houden van varkens is onze passie!

Duurzaam omgaan met onze omgeving vinden we heel belangrijk, we proberen zoveel mogelijk de kringloop gesloten te maken. Hierin werken we ook samen met andere ondernemers uit de omgeving. Zo maken we het voer voor onze dieren zelf, grondstoffen zoals maïs, tarwe en gerst komen uit de omgeving. De andere grondstoffen zijn veelal reststromen uit de levensmiddelen industrie, zoals broodmeel, raapschroot, tarwegries, sojaschroot en zonnepitschroot. De mest van de varkens wordt weer gebruikt om de akkers te bemesten, zodat er goede gewassen op kunnen groeien.

Ook onze eigen energieproductie hoort bij duurzaam produceren, we kunnen 75% van onze eigen energie opwekken doormiddel van zonnepanelen. Verder wordt er warmte teruggewonnen uit de ventilatielucht van de varkens. De uitgaande ventilatielucht wordt door luchtwassers gezuiverd. Hierdoor wordt er weinig ammoniak, stof en geur uitgestoten. We vinden dit belangrijk voor de omgeving.

Kortom, hier wordt smakelijk, gezond en duurzaam varkensvlees geproduceerd!

Bijzonderheden

Varkensbedrijf Familie Rientjes
Hofmeijersweg 18
8102 PB Raalte

Facebook Zichtstal Pleegste

De educatie- en vergaderruimte van Zichtstal Pleegste is te huur (geschikt voor ca. 40 pers.)

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur