Melkveebedrijf Sittenra, Familie van den Berg

Over Melkveebedrijf Sittenra, Familie van den Berg

Lid geworden in augustus 2020

Wij zijn de familie Van den Berg en hebben een melkveebedrijf aan de rand van het dorp Olst. Op het bedrijf zijn ongeveer 240 melkkoeien en bijbehorend jongvee aanwezig.

Op ons bedrijf proberen we de koeien zoveel mogelijk zelf hun ritme te laten bepalen; zo kunnen ze zelf kiezen wanneer ze gemolken worden door één van de vier robots en kunnen ze van het vroege voorjaar tot het late najaar zelf bepalen wanneer ze naar de wei gaan.

Binnen hebben we het zo ingericht dat de koeien maximaal comfort hebben, denk hierbij bijvoorbeeld aan koeborstels, koematrassen, ventilatoren en robots die de vloer schoonhouden.

Op het dak van de stal hebben wij zonnepanelen. Hiermee wekken we ongeveer drie keer zoveel energie op dan dat we zelf nodig hebben, zodat we ook andere burgers van groene stroom kunnen voorzien.

In het verleden hebben wij al regelmatig kinderen van het kinderdagverblijf en school op ons bedrijf mogen ontvangen. Hierop kwamen zulke leuke enthousiaste reacties, dat wij gemotiveerd zijn geraakt om de toekomstige generatie meer bij het boerenleven te betrekken.

Bijzonderheden

Melkveebedrijf ‘Sittenra’
Familie Van den Berg
Kleistraat 9
8121 RG Olst
info.sittenra@gmail.com

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit