Welkom op de website van Salland

Pluimveebedrijf Familie Kieftenbeld

Het pluimveebedrijf van de familie Kieftenbeld is een familiebedrijf met scharrel leghennen.

“We zijn gevestigd in het mooie Haarle. Elke dag worden de eitjes van onze kippen ingepakt. Een klein deel gaat naar de verkoop aan huis. Het grootste gedeelte wordt echter aan het pakstation geleverd. Hier worden de eieren gesorteerd en in doosjes van 10 verpakt, waarna ze vervolgens naar de supermarkt gaan. In 2014 zijn we begonnen met de verkoop van eieren aan huis”, daar is dit jaar de verkoop van vlees van onze eigen varkens, en de verkoop van rundvlees en zuivel van het melkveebedrijf van mijn man aan toegevoegd” aldus Jolanda. Topkwaliteit van het platteland!

Kent u de smaak van kakelverse eieren, zuivel en vlees rechtstreeks van de boer nog niet? Kom dan eens langs bij Oans Winkeltie aan de Almeloseweg 17 bij de familie Kieftenbeld. Elke dag worden de automaten gevuld. En elke zaterdag zijn we zelf aanwezig om u te helpen. Ook voor cadeaupakketten en cadeaubonnen kunt u bij ons terecht.

Jolanda: “Dierwelzijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden wij belangrijk. Vandaar ook onze deelname aan SBeEB.”

Pluimveebedrijf Familie Kieftenbeld

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

 • Maatschappij

  Via huisverkoop eieren, vlees van varkens uit de buurt en hobbykoeien, meehelpen met open dagen, aanwezig op braderie. Verhaal vertellen.

 • We hebben ervoor gekozen om het voer dat de kippen krijgen, zelf samen te stellen. Dat betekent dat we efficiënt met het voer om gaan, omdat we de samenstelling steeds zó kunnen aanpassen, dat de kip het voer optimaal gebruikt en er nauwelijks voer verspild wordt.

 • Energie is een belangrijk onderdeel, waar we bewust gekozen hebben om via zonnepanelen volledig onze eigen energie op te wekken. Ook hebben we investeringen uitgevoerd waardoor we op het bedrijf geen aardgas meer nodig hebben.

 • De kippen moeten zich goed voelen, we kijken naar de behoefte van de kippen en daar spelen we op in. Zo hebben ze volop de ruimte om te scharrelen, kunnen ze zich verschuilen als ze daar behoefte aan hebben en verstrekken we divers materiaal waarmee ze kunnen ‘spelen’.

 • Goede preventieve zorg resulteert erin dat we al 10 jaar geen antibiotica meer hoeven te geven aan de kippen. Eén van de manieren van preventieve zorg, is door periodiek sectie te plegen op een kip, om te zien waar ze aan gestorven is en zo nodig daarop maatregelen te nemen.

 • Omdat we als pluimveebedrijf weinig grond bij ons bedrijf hebben, is het lastiger om natuur te integreren op ons bedrijf. Vogels zien we op het erf liever zo min mogelijk, om eventuele insleep van ziekten te voorkomen.
  Met name onze milieu maatregelen maken, zoals het beperken van de CO2 uitstoot, dat we op die manier ook een positieve bijdrage leveren aan natuurbeheer.

 • We vinden het belangrijk dat ons bedrijf herkenbaar is als pluimveebedrijf. Door bedrijfsborden laten we dat zien. Het erf ligt er netjes, opgeruimd bij, wat een verzorgde indruk geeft.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners