Melkveebedrijf Mts Olthof, Erve Voshaene

Over Melkveebedrijf Mts Olthof, Erve Voshaene

Lid geworden in november 2018

Ons melkveebedrijf ligt vlakbij het dorpje Mariënheem, gemeente Raalte. Hier houden wij, Antoon, Gijs en Martine, ongeveer 90 melkkoeien op een kleine 35 hectare grond. Sinds eind 2015 worden onze koeien gemolken in een nieuwe stal, een zogenaamde serrestal. Dit type stal wijkt een beetje af van wat je normaal ziet, aangezien er geen traditioneel dak op zit, maar een boogconstructie waarover een zeil gespannen wordt. Dankzij deze constructie valt er veel daglicht en frisse lucht binnen, heeft de stal een zeer open karakter en blijft de hoogte beperkt. Dit laatste vinden wij ook belangrijk, zeker omdat we zo kort bij de bebouwde kom zitten!

De koeien worden gemolken door 2 melkrobots, waardoor ze zelf kunnen bepalen wanneer ze graag gemolken willen worden. Verder is de stal voorzien van diepstrooiselboxen (een extra zacht en ruim ligbed), een emissie-arme vloer, een groot strohok en koeborstels. De mestrobot doet regelmatig een rondje door de stal zodat de roosters schoon blijven. Ondanks al deze luxe krijgen de koeien in de zomer ook nog weidegang, al verschilt het per koe of daar werkelijk gebruik van wordt gemaakt!

Wij zijn trots op ons bedrijf en vinden het belangrijk om het échte, eerlijke verhaal te vertellen en laten zien aan burgers en de maatschappij. Dit sluit helemaal aan op de missie van Salland Boert en Eet Bewust en daarom we mee aan dit project! Meer weten? Neem een kijkje op onze Facebookpagina!

Bijzonderheden

Mts. Olthof (Erve Voshaene)
Nijverdalseweg 38
8106 AD Mariënheem

Facebook Melkveebedrijf Erve Voshaene

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur