Natuurlijk biologisch boeren beheer Menkveld

Over Natuurlijk biologisch boeren beheer Menkveld

Lid geworden in november 2018

Ons biologisch akkerbouwbedrijf is gevestigd aan de Diepenveenseweg 24 te Olst, op de Kuiperij. Op deze karakteristieke hoeve, gebouwd in 1877, wordt al meer dan 100 jaar geboerd door onze familie.

Op de akkers van het bedrijf worden met name graansoorten verbouwd, maar ook (korrel)maïs en op kleine schaal consumptie aardappelen. Naast de biologische akkerbouw beheren wij ook natuurlijke graslanden en natuurakkers. Dit gebeurt onder andere door middel van begrazing (paarden en koeien) in samenwerking met boeren uit de omgeving en / of maaibeheer. De natuurakkers worden extensief bewerkt, zodat akkerkruiden, zoals bijvoorbeeld de korenbloemen een kans krijgen.

Onze passie is om op een verantwoorde manier voedsel / veevoer te verbouwen, waarbij natuur, landschap en biodiversiteit een belangrijke rol spelen. Landbouw en natuur zijn in onze visie aan elkaar verbonden en versterken elkaar.

Wij doen mee aan Salland Boert en Eet Bewust omdat wij graag laten zien wat wij doen en graag nieuwe verbindingen willen leggen.

Bijzonderheden

Natuurlijk Biologisch Boeren Beheer Menkveld
Herman en Jan Menkveld
Diepenveenseweg 24
8121 PN Olst

Website Natuurlijk Menkveld

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur