Melkveebedrijf Trompert

Over Melkveebedrijf Trompert

Lid geworden in november 2018

Familie Trompert heeft een melkveebedrijf in Schalkhaar en een jongveebedrijf in Wesepe. Zodoende fokken zij hun eigen jongvee op en kopen ze geen vee aan.

“Alle kalfjes worden geboren in Schalkhaar, maar groeien op in Wesepe. Onze 160 koeien melken we tweemaal daags in een 2×10 melkstal. Al het vee is gehuisvest in ligboxenstallen zodat ze zelf kunnen kiezen wanneer ze gaan eten, drinken, luieren of zich laten scrubben onder de koeienborstel.

We telen mais en gras voor onze koeien. De mest kunnen we op deze grond aanwenden. De koeien krijgen zowel kuilvoer als vers gras wat ze vanaf het voorjaar zelf door middel van weidegang ophalen. We hebben voornamelijk roodbonte koeien die van oorsprong afstammen het MRIJ ras wat in het verleden langs de IJssel voor kwam. Onze melk leveren we aan Friesland Campina.”

Familie Trompert wil een familiebedrijf blijven waarbij zij voldoende inkomen halen voor de verschillende gezinnen. Dit willen zij primair doen met het melkveebedrijf zonder neventakken. “We doen mee met Salland Boert en Eet Bewust om de melkveehouderijsector meer zichtbaar te laten worden.”

Bijzonderheden

Familie Trompert
Hunneweg 4
7433 RS Schalkhaar

Facebook Melkveebedrijf Trompert

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur