Melkveebedrijf Linthorst

Over Melkveebedrijf Linthorst

Lid geworden in november 2018

Ons melkveebedrijf ligt ietwat verscholen achter een bos. Hier houden wij ongeveer 95 melkkoeien en 50 stuks jongvee op ongeveer 50 ha grond. Sinds 2020 zijn we weer een gemengd bedrijf, we houden op een tweede locatie 900 vleesvarkens. Al het werk doen we met ons gezin.

Wij weiden onze koeien vanaf ongeveer half april tot zo ver mogelijk in november, vaak meer dan 200 dagen. Daarbij kunnen ze zelf kiezen of ze overdag binnen of buiten zijn. Daarnaast krijgen ze een mengsel van kuilvoer, mais, aardappelvezel (een restproduct uit de aardappelzetmeelindustrie) en perspulp (een restproduct uit de suikerindustrie). Robots melken onze koeien zodat de koeien zelf kunnen bepalen wanneer ze gemolken worden. Voor een lekkere borstelbeurt hangt er een koeborstel in de stal. Een mestrobot zorgt ervoor dat de roosters schoon blijven.

Voor de kalvende koeien hebben wij een groot strohok. De pasgeboren kalfjes blijven hier nog een aantal uren bij de moeder voor ze naar de kalveriglo gaan. Na 2 weken gaan ze naar de groep op stro en krijgen ze melk via een drinkautomaat.

We vinden het belangrijk transparant te zijn over onze voedselproductie. Daarom doen we mee aan Salland Boert en Eet Bewust!

Bijzonderheden

Familie Linthorst
Spanjaardsdijk 18
8111 RJ Heeten

Wakkere Boerin

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur