Melkveebedrijf Klein Malberg, familie Berends

Over Melkveebedrijf Klein Malberg, familie Berends

Lid geworden in december 2018

Hallo allemaal,

Wij, Harry en Betsy Berends, wonen in de mooie buurtschap Averlo. In 1990 hebben wij samen het melkveebedrijf ‘Klein Malberg’ van Harry’s ouders overgenomen. We hebben vier kinderen: een dochter en drie zonen. Hoewel ze graag in hun vrije tijd meewerken op de boerderij hebben ze inmiddels allemaal een baan gevonden buiten de landbouw. Twee jongens zitten in de techniek, een zoon werkt als medisch laborant en onze dochter werkt in de zorg.

’s Avonds bij het avondeten komt elke keer het gespreksonderwerp ‘werk’ weer boven tafel: ‘Waar zijn jullie mee bezig?’, ‘Ben je druk geweest?’ of ‘Is er nog wat bijzonders gebeurd?’. Dit zijn allemaal vragen die ons interesseren. In andere sectoren zijn bedrijven die een soort familiedag organiseren om aan familieleden van werknemers te laten zien wat er in het bedrijf gebeurt. Wij vinden het leuk om te zien waar iedereen zoal mee bezig is.

Elk jaar, eind maart, wordt in Wesepe een survivalrun gehouden. Jaarlijks rennen zo’n 2000 deelnemers door de weilanden, bossen en sloten om daar zware hindernissen te nemen. Wij helpen bij het organiseren van dit voor Wesepe grote evenement. Sinds wij een nieuwe jongveestal hebben (2015) lopen de deelnemers ook door deze stal heen. De reacties zijn al drie jaar lang geweldig positief: ‘wat zijn de koeien rustig’, ‘leuk om eens in een stal te lopen’ en ‘wat mooi dat dit mag’. Nieuwsgierig is wel het beste woord hiervoor.

Zoals wij nieuwsgierig zijn naar het werk van onze kinderen, zijn zoveel mensen nieuwsgierig naar wat wij achter de staldeuren doen. Met dit in het achterhoofd is de link met Salland Boert En Eet Bewust snel gelegd, transparant zijn naar je leefomgeving.

Omdat wij het erg mooi zouden vinden als de boerderij voortgezet wordt zijn wij een samenwerking aangegaan met Mark en Mieke. Mark is een neef van ons. Wij vinden dit een geweldig mooie uitdaging! In dit geval is wij: Mieke en Mark, Betsy en Harry. Het grote voordeel voor jullie is, dat jullie nog veel langer de tijd hebben om ‘Klein Malberg’ een keer te bezoeken. Bij zo’n bezoek zullen we uitgebreid stilstaan bij de kalveren, voeding van de koeien, de robots, koeienborstel, ventilator en natuurlijk de koe-oversteekplaats. Dus graag tot gauw!

Familie Berends

Bijzonderheden

Melkveebedrijf Klein Malberg
Harry & Betsy en Mark & Mieke
Weseperweg 2
7433 RM Schalkhaar

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur