Melkveebedrijf Heuven-Olthof

Over Melkveebedrijf Heuven-Olthof

Welkom bij de melkveehouderij van de maatschap Heuven. Deze melkveehouderij wordt gerund door de derde generatie van de familie Heuven. Op dit moment bestaat de maatschap uit de 3 maten Hennie Heuven, Riet Heuven-Olthof en hun zoon Terry Heuven. Sinds 2017 wordt Terry daarbij full-time ondersteund door zijn partner Sandra Heerink.

De boerderij werd in de jaren 30 opgericht door Anton en Marie Heuven-Alferink. Anton werd opgevoed door zijn oom van wie hij het boerenvak heeft geleerd. Op een stuk land op de ‘Raams’ (De buurtschap waar het huidige bedrijf is gevestigd) heeft Anton, met een lening van de pastoor, een gemengd bedrijf gebouwd voor het houden van varkens en melkkoeien.

Anton en Marie kregen samen 10 kinderen die hier allemaal zijn opgegroeid. Hennie, de jongste van de 10, begon al op zeer jonge leeftijd (16 jaar) volledig mee te werken op de boerderij van zijn vader. Samen met Anton en later met zijn vrouw Riet ontwikkelde Hennie de boerderij tot een modern en gezond bedrijf. De onvermijdelijke schaalvergroting binnen de landbouw heeft er toe geleid dat het bedrijf zich sinds de jaren 90 heeft toegelegd op de melkveehouderij. Hiervoor is afscheid genomen van de varkens en de bijbehorende schuur.

Met het oog op de toekomst hebben Hennie en Riet in samenspraak met hun (toendertijd) beoogd opvolger Terry daarop de stap gezet om het bedrijf verder te moderniseren. Deze modernisering heeft geleid tot een schitterende stal waar de koeien met alle aandacht, middelen en ruimte hun tijd kunnen doorbrengen. De koeien hebben de mogelijkheid voor een vrije uitloop, echter verkiezen zij op veel dagen de stal boven de weide. De huidige bedrijfsvoerder Terry wordt tegenwoordig bij het melken ondersteund door twee melkrobots. Dit maakt dat hij meer aandacht kan geven aan het welzijn van de dieren aan zijn gezin en de verdere bedrijfsvoering.

Terry en Sandra en hun drie kinderen hebben naast aandacht voor het bedrijf ook veel aandacht voor de gemeenschap. Regelmatig zijn schoolklassen, collega-boeren, afgevaardigden van de overheid en overige geïnteresseerden te gast op de boerderij. Vanwege hygiëne regels is het voor u helaas niet toegestaan om zonder afspraak het terrein te betreden. Naast zijn drukke bestaan is Terry ook nog bestuurslid van LTO-Noord. In deze hoedanigheid wil hij een bijdrage leveren aan de rol en de beeldvorming van de landbouw binnen de maatschappij.

Wij willen u hartelijk danken voor uw interesse in de maatschap Heuven. En mocht u één van ons op het bedrijf zien lopen, een duim of een zwaai wordt hier altijd gewaardeerd.

 

Bijzonderheden

Melkveebedrijf Heuven-Olthof
Raamsweg 23A
7448 PW Haarle
mtsheuvenolthof@hotmail.com

Nieuwsgierig geworden naar ons bedrijf? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging.

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur