Melkveebedrijf Heuven-Olthof

Over Melkveebedrijf Heuven-Olthof

Lid geworden in februari 2019

Welkom bij het melkveebedrijf van de familie Heuven. De boerderij gelegen aan de Raamsweg in Haarle werd in 1930 gebouwd door Anton en Marie Heuven-Alferink.

Hennie Heuven(geb. 1947) begon al op zeer jonge leeftijd (16 jaar) volledig mee te werken op de boerderij van zijn vader.
Samen met zijn vrouw Riet ontwikkelde Hennie de boerderij tot een gezond en levensvatbaar gemengd bedrijf met varkens en koeien. In 2008 werd afscheid genomen van de varkenstak en werd geïnvesteerd in uitbreiding van de ligboxenstal en deed de melkrobot zijn intrede.

Anno 2022 wordt het bedrijf met 120 melkkoeien op 70 hectare grond gerund door Terry en Sandra. We vinden het een voorrecht om dit gezinsbedrijf voort te zetten op deze plek omdat we ons realiseren dat we mogen wonen en werken in een prachtige natuurrijke omgeving.

Duurzaamheid in onze veestapel(hoge gemiddelde leeftijd), duurzaam bodembeheer en duurzame energievoorziening zijn pijlers onder ons financieel gezonde bedrijf. We realiseren door goed bodembeheer bijvoorbeeld een hoog organische stofgehalte op onze graslanden en akkers. Onze bodem kan daarom beter tegen droogte en extreme regenval terwijl een hoog organische stofgehalte ook zorgt voor veel bodemleven en koolstofopslag. Dit alles doen we met een minimale input van kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen.

Naast de zorg voor onze veestapel en bodem houden we ons samen met het IVN bezig met weidevogelbeheer, zie je op de boerderij volop zwaluwen en nestelt de kerkuil. Door de aanleg van bloemrijke akkerranden en singels is ook de patrijs steeds vaker te zien in onze weilanden.

Hier worden we blij van. Het mooie is dat we merken dat een financieel gezond resultaat en een duurzame bedrijfsvoering elkaar niet hoeft te bijten, sterker nog: door al deze inspanningen mogen wij melk leveren in de “on the way to planet proof” melkstroom van Friesland Campina. Dit levert ons een beloning op voor onze inspanningen.

We staan als familie middenin de samenleving en leveren een grote bijdrage aan de leefbaarheid van dit platteland. We hopen de boerderij dan ook op deze plek nog vele generaties voort te zetten.

Bijzonderheden

Melkveebedrijf Heuven-Olthof
Raamsweg 23A
7448 PW Haarle
mtsheuvenolthof@hotmail.com

Nieuwsgierig geworden naar ons bedrijf? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur