Melkveebedrijf familie Peters

Over Melkveebedrijf familie Peters

Lid geworden in november 2018

Hallo allemaal,

Mijn naam is Sven en samen met mijn ouders Erik en Linda en mijn broertjes Nick, Chris, Rob en zus Emma en zusje Evy wonen we op ons melkveebedrijf aan de rand van Wijhe / Lierderholthuis. Mijn ouders komend uit de Achterhoek en de Liemers en hebben tot 2002 geboerd op ‘t ouderlijke bedrijf van mijn vader in Babberich (Gld). Verder ontwikkelen met hun bedrijf daar was haast niet meer mogelijk o.a. door de Betuwelijn.

Mijn ouders besloten hun bedrijf te verkopen en zijn orienterend een aantal keren naar Canada geweest en hebben een jaar in New Zealand, waar ik ben geboren, veel ervaring op gedaan op het gebied van de melkveehouderij. Uiteindelijk hebben ze een melkveebedrijf gekocht hier in Salland om met al hun ervaringen hier verder te boeren.

Op deze locatie was nog heel veel werk te doen want het was een heel oud bedrijf. In 2003 hebben ze de ligboxenstal verlengt, in 2009 een nieuwe woning gebouwd en in 2014 een nieuwe jongveestal met machineberging en garage. Ook de percelen om ‘t bedrijf hebben nieuw onderhoud gehad, kortom de basis is nu klaar.

Ons bedrijf kent 37 ha cultuurgrond waarvan 7 ha snijmais, 90 melkkoeien en een 50 stuks jongvee en natuurlijk ook gezellige kleine huisdieren; een paard, kippen, geitjes, hond en poezen. ‘s Zomers gaan onze koeien de wei in en krijgen daarnaast nog hun mais en brokken.

Wij wilden ons graag aansluiten bij SBeEB omdat wij ontzettend trots zijn op waar we mee bezig zijn; het samen werken met onze dieren. Ik hoop ons bedrijf nog heel lang te mogen voortzetten samen met mijn ouders en in de toekomst voor mij zelf. Ook vinden wij het heel belangrijk een ieder te laten zien waar ons voedsel vandaan komt: aan de hele samenleving, groot en klein.

Iedereen is van harte welkom!
Groetjes, Sven

Bijzonderheden

Melkveebedrijf Fam. Peters
Gravenweg 2b
8131 PX Wijhe / Lierderholthuis

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur