Melkveebedrijf familie Oosterkamp

Over Melkveebedrijf familie Oosterkamp

Lid geworden in november 2018

Welkom bij melkveebedrijf en zorgboerderij ‘Het Hageveld’ van de familie Oosterkamp!

Ons bedrijf is gevestigd te Mariënheem in het midden van het prachtige Salland. We zijn een echt familiebedrijf. In 1969 hebben de ouders van Anton dit bedrijf gekocht, Anton en Ceciel Oosterkamp wonen en werken samen met dochter Lisette en schoonzoon op het bedrijf.

In 2013 hebben we een nieuwe ligboxenstal in gebruiken genomen, daarvoor molken we nog op de grupstal. Een hele verandering maar heel mooi om te zien hoe snel de koeien en wij konden wennen aan een nieuwe stal. We proberen onze koeien zo goed mogelijk te verzorgen, dan zorgen de koeien ook goed voor ons. We vinden het belangrijk dat de koeien veel ruimte hebben en gezond zijn.

Naast ons melkveebedrijf hebben we ook een zorgboerderij (sinds 2003) voor kinderen en (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking. We bieden dagbesteding en logeeropvang door de week en in het weekend. We vinden het belangrijk om de kinderen en (jong) volwassenen een passende dagbesteding te bieden. Kleinschaligheid past het best bij ons zodat de activiteiten/werkzaamheden afgestemd kunnen worden per individu. Elk kind/(jong) volwassene heeft andere interesses en mogelijkheden. We geven iedereen de kans om zich te ontwikkelen en te groeien, waardoor de kinderen en (jong) volwassenen meer eigenwaarde en zelfvertrouwen krijgen.

We vinden het prachtig om het boeren en de zorg te combineren op ons bedrijf, onze kracht is dat we samen een groot gezin zijn en iedereen welkom is. De kinderen hebben veel behoefte aan een duidelijke dagindeling, structuur en regelmaat die wij kunnen bieden door onze kleinschaligheid.
Naast koeien hebben we ook nog veel andere hobbydieren zoals: honden, konijnen, kippen, eenden, geiten, pony’s, ezels en een Belgisch trekpaard.

Wij doen mee aan Salland Boert en Eet Bewust omdat wij het belangrijk vinden om te laten zien aan de burgers waar wij mee bezig zijn. We zijn trots op de combinatie van zorg en dieren houden op ons bedrijf. Dit willen we graag uitstralen en laten zien aan de samenleving. Ook krijgen we veel ouders en kinderen op ons bedrijf en die vertellen we graag hoe wij onze dieren verzorgen.

Bijzonderheden

Mts. Oosterkamp
Keizersveldweg 22A
8106 AG Mariënheem

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur