Melkveebedrijf familie Nij Bijvank

Over Melkveebedrijf familie Nij Bijvank

Lid geworden in november 2018

“Wij hebben dit bedrijf overgenomen van mijn ouders in 1988. Destijds waren er ook nog zo’n 100 vleesvarkens. Nu hebben we 65 melkkoeien en 40 stuks jongvee van 0 tot 2 jaar.” André Nij Bijvank vertelt over het melkveebedrijf dat hij samen met zijn vrouw Gerda runt. “Daarnaast hebben wij 28 hectare grasland en 7 hectare akkerland in gebruik voor mais. Het oudste bedrijfsgebouw is gebouwd eind jaren ’20. Ook hiervoor was dit al een boerderij, het stamt vermoedelijk al van voor 1700.”

Familie Nij Bijvank is de vierde generatie Nij Bijvank die hier de boerderij runt. Daarvoor was het familie Alferink en nog verder in het verleden de familie Raamsman. Deze familie heeft zich vermoedelijk vernoemd naar de streek ‘de Raams’. Vroeger was dit een voor de streek traditioneel gemengd bedrijf met naast koeien ook varkens, kippen en paarden. Daarbij akkerbouw, een grote moestuin en wat fruitbomen.

André: “Mijn doel is om met zo weinig mogelijk aanvoer van kunstmest, bestrijdingsmiddelen en krachtvoer zo efficiënt mogelijk melk en vlees te produceren, door goed voor de grond en koeien te zorgen.” De koeien worden van april tot november geweid, ook het jongvee gaat in de zomer de wei in.

André en Gerda doen mee aan ‘Salland Boert en Eet Bewust’ om aan zoveel mogelijk mensen te laten zien hoe zij met hun koeien en grond omgaan. Op afspraak is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen. Bel gerust!

Bijzonderheden

André en Gerda Nij Bijvank
Raamsweg 28
7448 PV Haarle
Tel. 06-23372158

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur