Welkom op de website van Salland

Melkveebedrijf en ijsboerderij Oans, familie Klaasses

Verse volle melk, verse slagroom en verse vruchten, daarmee maken we bij Ôans het lekkerste ijs. Dit begint bij onze eigen koeien. Door ze goed te verzorgen, produceren ze de beste melk. Met deze romige melk maken we op ambachtelijke wijze en vol passie heerlijk ijs. Een puur en eerlijk product. Kleurstoffen en conserveringsmiddelen hebben we niet nodig.

In een maatschappij waarin duurzaamheid een steeds grotere rol speelt, dragen we ook bij Ôans ons steentje bij. We maken gebruik van zonnepanelen om het ijs duurzaam te produceren. De zonnepanelen zijn geïnstalleerd op het dak van de ijsbereidingsruimte. Het grootste gedeelte van onze ijsproductie voorzien we van onze eigen opgewekte energie.

Onze koeien lopen in een moderne stal die van alle gemakken is voorzien.  Deze stal voldoet aan de Maatlat Duurzame Veehouderij. De stal is voorzien van een speciale roostervloer om de emissie van ammoniak te reduceren. In de stal hangen koeborstels voor het welzijn van de dieren. De koeien hebben ruime ligboxen. Ook zijn er meer dan voldoende plekken om te eten en te drinken. De stal is geïsoleerd waardoor het in de zomer niet te warm en in de winter niet te koud wordt voor de koeien. En natuurlijk lopen de koeien van het vroege voorjaar tot het najaar in de wei.

Het melkveebedrijf en de vroegere varkenshouderij is al vele generaties in het bezit van de familie Klaasses, een echte Dijkerhoekse familie. Met de komst van Wilma, kwam er een deskundige op het gebied van levensmiddelentechnologie in de familie. Na zes jaar werkervaring opgedaan te hebben in de ijsfabriek van Ola, deed de kans zich voor om zelf aan de slag te gaan als ijsmaker. Een droom die uitkwam. Met de melk van de boerderij en voldoende ruimte op het erf ging Wilma in 1999 aan de slag.

Na veel proeven en uitproberen werd het ijs van Ôans wereldberoemd in de regio. Restaurants, ijssalons, campings, rustpunten en natuurlijk particulieren genieten van dit ambachtelijke ijs. De uitbreiding in 2009 was dan ook noodzakelijk om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Door de nieuwbouw, grotere machines en meer opslag kon Ôans zich ontwikkelen tot het ijsbedrijf dat er nu staat.

Kwaliteit heeft bij ons de hoogste prioriteit. Dit begint bij onze koeien. Wanneer zij in een gezonde en prettige omgeving leven, zorgen zij voor een hoge kwaliteit melk. Die volle boerenmelk is romiger dan hetgeen in de fabriek wordt gebruikt. Daarnaast voegen we extra slagroom toe waardoor het ijs nog romiger wordt. Kunstmatige geur- en smaakstoffen hebben wij niet nodig om tot een heerlijk en kwalitatief hoogwaardig product te komen.

Onze ijsruimte is speciaal voor de ijsbereiding gebouwd en mag alleen betreden worden in de juiste werkkleding. Ons bedrijf wordt regelmatig aan een kwaliteitscontrole onderworpen. Vooral de controle op hygiëne is streng. De Warenwet eist dat een externe controleur elke zes weken bacteriële monsters afneemt. En jaarlijks ondergaan alle zuivelbedrijven, ook de grote, een keuring van het COKZ (Stichting Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel).

We bieden keuze uit minimaal 200 verschillende smaken ijs, afgestemd op het seizoen. Wij leveren boerenroomijs met verse room, boerenyoghurtijs met verse yoghurt en boerenkwarkijs met verse kwark in diverse smaken. Daarnaast bieden we lactose-, suiker- en glutenvrij ijs aan. Naast al onze ijssoorten beschikken we over een uitgebreid assortiment aan ijstaarten. Het ijs wordt verpakt in 1 persoons bekertjes, 1 literbakken, 2.5 literbakken, 5 literbakken en diverse afmetingen ijstaarten.

Door aan Salland boert en eet bewust mee te doen hopen we meer burgers kennis te laten maken met ons heerlijke en eerlijke ijs.

Melkveebedrijf en ijsboerderij Oans, familie Klaasses

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners