Welkom op de website van Salland

Melkveebedrijf en ijsboerderij De Rosahoeve, familie Kleverkamp

Net buiten Raalte-Noord heeft familie Kleverkamp een melkveebedrijf met 120 melkkoeien en het bijbehorende jongvee.

Hanneke: “Sinds december 2012 maken wij met de melk van onze eigen koeien heerlijk ambachtelijk boerenijs. Wij bieden de mogelijkheid om een kijkje te nemen op onze boerderij en natuurlijk te genieten van een heerlijk ijsje. Hiervoor hebben wij op de boerderij een ijssalon. Terwijl u plaats neemt op het terras kunnen de kinderen heerlijk spelen in de speeltuin.

Met plezier laten wij iedereen ons bedrijf zien en vertellen we over het boerenleven. Wij vinden het belangrijk dat de consument weet waar melk vandaan komt en wat er voor nodig is om dit in de schappen van de supermarkt te hebben liggen. Dit is ook de reden dat wij deelnemen aan het project Salland Boert en Eet Bewust. U bent van harte welkom!

Melkveebedrijf en ijsboerderij De Rosahoeve, familie Kleverkamp

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

 • Maatschappij

  Op ons bedrijf ontvangen we graag verschillende groepen, zoals scholen, toeristen en ouderen uit verzorgingshuizen. Iedere zondag kan iedereen die wil, komen kijken in de stal en anders op afspraak. Een deel van de melk wordt verwerkt tot heerlijk ijs, wat opgegeten kan worden op het terras, terwijl kinderen spelen in de speeltuin.

 • Bij ons bedrijf hebben we ruim voldoende land, waar we alle mest van onze koeien op kunnen toedienen zodat het gras ervan groeit. Het gras oogsten we, en voeren we in de winter. We hebben zelfs zoveel gras, dat we een deel weer verkopen aan andere boeren.

 • Het bedrijf wekt deels eigen energie op door middel van zonnepanelen, en maakt verder gebruik van groene stroom.
  Door het gebruik van een voorkoeler, platenkoeler en frequentieregelaar wordt het energieverbruik een stuk minder, en zo gaan we zuinig met energie om!

 • Met het hete weer staan de koeien overdag in een koele, comfortabele stal, en mogen ze ’s nachts naar buiten.
  In de stal hangen borstels waar de dieren hun vacht kunnen borstelen, en rijdt een mestrobot rond om de vloer schoon te houden.

 • Ons bedrijf is gekoppeld aan een monitoringssysteem, wat inzicht biedt in de gezondheid van de koeien. Afwijkingen worden vroeg gedetecteerd, waardoor op tijd behandeld kan worden.

 • Natuur op ons bedrijf heeft een plek; zo hebben we een uilenkast, nestelen de nodige zwaluwen en zaaien we bloemenranden op het erf in.

 • De koeien in de wei maken het plaatje van de boerderij compleet. Het is toch prachtig dat je kunt genieten van een ijsje, terwijl de koeien vlakbij in de wei lopen.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners