Melkveebedrijf en BoerenBed ‘t Wesselink, familie Smale

Over Melkveebedrijf en BoerenBed ‘t Wesselink, familie Smale

Lid geworden in november 2018

Wat leuk dat jullie ons bezoeken op de site van Salland Boert en Eet Bewust.

Wij zijn de familie Smale en hebben een melkveebedrijf met 70 melkkoeien en jongvee en een mooie plek om te overnachten in nostalgisch ingerichte tenten. Ons melkveebedrijf wordt gerund door Henk en zoon Tom. Daarnaast is Margriet altijd in de buurt voor hand en spant diensten en de administratie en het aanspreekpunt van onze Betere BoerenBed locatie.

Op ons erf zie je heel duidelijk de tijdsgeest. De boerderij (1623) is, zowel voor- als achterhuis, in oude stijl. De grupstal is nog intact, maar wordt niet meer als zodanig gebruikt en in een authentieke schuur verblijven de kalveren. In 1995 is een ligboxenstal gebouwd, waarin nu de pinken en droogstaande (zwangere) koeien verblijven. Nu hebben de koeien een serrestal en worden gemolken door een melkrobot; de koeien bepalen zelf wanneer ze gemolken worden en gaan van april tot november naar buiten.

Omdat bij ons vaak vakantiegasten op de boerderij komen, hebben wij gemerkt dat er nog veel te vertellen valt over het leven van mens en dier op de boerderij. Wij zijn trots op ons bedrijf en omgeving en willen dit de gasten graag laten zien en beleven.

Kom je ook slapen @de boer???
Door deelname aan Salland Boert en Eet Bewust, worden wij boeren beter ‘zichtbaar’ en kunnen wij ons verhaal vertellen. Een ieder doet dit op de manier die bij hem/haar past. Daarom hebben wij ons aangesloten bij dit project.

Bijzonderheden

Melkveebedrijf en BoerenBed ‘t Wesselink
Henk en Margriet Smale-Grootentraast
Wesselinksdijk 7
7433 RL Schalkhaar

Website Boerenbed
Facebook Melkveebedrijf en BoerenBed ‘t Wesselink

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur