Melkveebedrijf De Oarns Hoeve, Familie Besten

Over Melkveebedrijf De Oarns Hoeve, Familie Besten

Lid geworden in oktober 2018

Tussen de natuurgebieden ‘De Sallandse Heuvelrug en Het Boetelerveld’ ligt ‘De Oarns Hoeve’ van de familie Besten. Peter en Ida boeren als 3e generatie op deze melkveehouderij. Ze hebben 3 kinderen en hun zoon Jelle heeft interesse het bedrijf voort te zetten.

“In de loop der jaren zijn we bewuster gaan boeren en hebben onze melkveehouderij zo ingericht, dat het voor mens en dier goed toeven is. Onze 60 melkkoeien zijn gehuisvest in een frisse stal, met een landschappelijke uitstraling. De koeien worden gemolken met een melkrobot en halen het voer uit een voorraad-voersysteem.

Onze kalfjes worden na de geboorte verzorgd in éénlingboxen voor meer individuele zorg en aandacht. Hierna leven ze in een groepshok in het stro.

We zijn zelfvoorzienend in onze manier van boeren. Er is voldoende grond bij het bedrijf aanwezig, waardoor we genoeg ruwvoer kunnen verbouwen voor onze koeien en de vruchtbare mest zelf benutten.

De melk leveren we aan Friesland Campina, een coöperatie van boeren. Zuivel vormt een bron van gezonde voeding voor mensen wereldwijd. Dat wij een kleine schakel zijn in de voedselvoorziening wereldwijd, zien we als een voorrecht.

Wij zijn trots op ons ‘boer zijn’ en vertellen daar graag over. Daarom doen we mee aan het project Salland Boert en Eet Bewust”.

Bijzonderheden

Melkveehouderij ‘De Oarns Hoeve’
Familie Besten
Eekteweg 1
7448 PN Haarle

Facebook Melkveehouderij De Oarns Hoeve
Facebook Boer en Mens
Website Boer en Mens
Website Mijn Bloemenland

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur