Melkveebedrijf de Kleine Tichelhof, familie Wijnhout

Over Melkveebedrijf de Kleine Tichelhof, familie Wijnhout

Lid geworden in november 2018

Welkom bij melkveebedrijf ‘De Kleine Tichelhof’, van familie Wijnhout!

De stal waarin onze 180 melkkoeien verblijven is een maatlat duurzame veehouderij stal. Wat inhoud dat er aan zoveel mogelijk voorwaarden zijn voldaan om voor de koeien en de boer een ideaal klimaat te scheppen.

De koeien liggen op een zandbed wat voor de gezondheid en welbevinden van de koe heel prettig is. De koeien worden gemolken door de robot en kunnen 24/7 gemolken worden en zelf kiezen wanneer ze dit gaan doen. Dit betekent niet dat wij zelf niets meer hoeven te doen, de fysieke controle bij de koe blijft belangrijk en zeker vier per dag wordt er een rondje door de stal gedaan, de zandbedden worden aangeharkt en er wordt gekeken of alles goed gaat met de koe.

Onze melk wordt geleverd voor de Weide Weelde melk, de melk die wordt verwerkt tot pure Weide Weelde producten die afkomstig zijn van de Gildeboeren. Boeren die een stap extra zetten in duurzaamheid, door te zorgen voor rijke weiden, kruidenrijk grasland vol vogelgeluiden. De koeien bij ons grazen minimaal 180 dagen buiten, dag en nacht hebben ze zelf de keuze binnen of buiten.

Wij doen mee met Salland Boert en Eet Bewust omdat we vinden dat we open en transparant moeten zijn over hoe onze producten geproduceerd worden.

Bijzonderheden

Hennie en Wim Wijnhout
Wechterholt 12
8131 RC Wijhe

Facebook De Kleine Tichelhof

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur