Welkom op de website van Salland

Melkvee- en vleesvarkensbedrijf Schrijver

Elke dag verzorgen we met plezier de melkkoeien: voeren, ligplekken schoon houden, enz. Onze koeien worden dagelijks verwend met een massage borstel, wie kan nu nog meer zeggen dat ze elke dag gemasseerd wordt? De koeien worden gemolken met een DeLaval melkrobot, daardoor kunnen ze 24 uur per dag vrijwillig gemolken worden. Dit blijft bijzonder om te zien! En dankzij de robot kunnen wij op zondag uitslapen.

In de zomer lopen onze koeien in de weide, vol mals gras en heerlijke klaver. In de winter op stal en krijgen ze het gras wat we in de zomer hebben geoogst. Daarnaast krijgen ze elke dag een portie brokken en mais.

Naast ons melkveebedrijf met 70 melkkoeien en 35 kalveren en pinken hebben we ook een vleesvarkensbedrijf.

We doen mee met SBeEB omdat we het belangrijk vinden om open te zijn over ons werk en met elkaar in gesprek te komen.
We horen graag wat u ervan vindt!

Melkvee- en vleesvarkensbedrijf Schrijver

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    Voor ons is het vanzelfsprekend om verbinding te zoeken met buurtbewoners, en daarom organiseren we verschillende activiteiten op ons erf. Mensen zijn altijd welkom om een keer te komen kijken. Ook via social media vertellen we graag over het reilen en zeilen op de boerderij.

  • We zijn ons ervan bewust dat volgende generatie ook moet kunnen boeren, daarom zijn we zuinig op het milieu. Zo gebruiken we nauwelijks bestrijdingsmiddelen, wat de biodiversiteit ten goede komt.

  • Ons bedrijf is energieneutraal; alle energie die we verbruiken, wekken we zelf op middels zonnepanelen en een windmolen.

  • Een koe mag bij ons oud worden, een hoge levensduur noemen we dat. Door een comfortabele stal te bieden, met veel aandacht voor het welzijn en gezondheid van de koeien, kunnen we dat steeds verbeteren. Ook hebben de koeien bijvoorbeeld de beschikking over een koeborstel, waarmee ze hun vacht kunnen borstelen.

  • Gezonde koeien zijn de basis van een levensvatbaar bedrijf en levert mooi werkplezier. We doen er alles aan om de dieren gezond te houden en ziekten te voorkomen. Zo monitoren we diverse ziektes en om vrij te blijven van diverse virussen.

  • Op ons bedrijf zijn allerlei vormen van natuur te vinden; zo hebben we een braakliggend stukje grond op het erf benut voor boomgaard, staan er diverse bomen en struiken, hebben we bloemenranden langs enkele percelen.

  • We zetten ons in om ons bedrijf landschappelijk inpassend te krijgen door diverse aanplantingen, zodat het opgaat in het landschap. We zijn trots op ons bedrijf en dat willen we uitstralen.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners