Melkvee- en varkensbedrijf Holtkuile-van Sleen

Over Melkvee- en varkensbedrijf Holtkuile-van Sleen

Lid geworden in december 2018

Familie Holtkuile begon ongeveer 80 jaar geleden de boerderij aan de Elshofweg in Wijhe. Er werd begonnen met een paar koeien, varkens en wat kippen. In de loop van de jaren is het bedrijf gegroeid naar ongeveer 140 melkkoeien en 1600 vleesvarkens. René en Linet Holtkuile runnen op dit moment het bedrijf. Ze hebben vier kinderen. De oudste zoon Tijs heeft de varkens onder zijn hoede.
Alle varkens op het bedrijf worden grootgebracht onder het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Dit betekent onder andere dat ze meer ruimte hebben in de hokken, extra speelgoed aanwezig is en er wordt ruwvoer verstrekt om mee te spelen. Tijs: “Wij streven naar een tevreden en ontspannen varken in de stal.”

De koeien liggen in een moderne, ruim opgezette stal. Ze worden gemolken met een melkrobot en in de zomer lopen de koeien overdag buiten. Bovendien kunnen oudere en hoog drachtige koeien opgevangen worden in een overdekte zandbak.

“Wij verkopen sinds kort (varkens)vlees aan huis. En wij leveren vlees aan de voedselcoöperatie “de Autark” in Broekland. En hier sluit het lokale karakter van Salland Boert en Eet Bewust mooi bij aan.”

Bijzonderheden

Landbouwbedrijf Holtkuile – Van Sleen
Melkvee en Vleesvarkens
Elshofweg 2
8131 RS Wijhe

Website vleesverkoop
Website voedselcoöperatie Broekland

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit