Welkom op de website van Salland

Melkvee- en legkippenbedrijf familie Kievitsbosch

Wij, Harrie, Joke, Rik Kievitsbosch en Loes van Rossum, hebben een leghennen- en melkveebedrijf in Raalte. Een bedrijf waar we vol passie melkkoeien, jongvee en leghennen houden.

Leghennen:

Wij hebben zowel witte als bruine hennen. In onze stallen kunnen een deel van de hennen lekker buiten scharrelen.  Voor deze hennen staat het keurmerk BeterLeven, twee sterren gemarkeerd. Dit betekent dat de hennen voor 50% van de staloppervlakte kunnen scharrelen in de wintergarden en dat ze zelfs lekker buiten in de weide wereld kunnen scharrelen. Ook moet er verplicht graan gestrooid worden en er moeten strobalen en pikstenen aanwezig zijn zodat de hennen zich op een natuurlijke manier kunnen gedragen.

De eieren worden als tafeleieren verkocht aan eierhandel Verbeek, waar de eieren in doosjes worden verpakt en getransporteerd naar diverse winkelketens in Nederland, Duitsland en België.

Wij zijn aangesloten bij keurmerken: IKB, KAT, VLOG, BeterLeven** en het Blije Kip Ei.

Het andere deel van onze eieren wordt aan huis verkocht. Dit wordt erg gewaardeerd door onze klanten omdat het altijd dagverse eieren zijn. Wij vinden dit leuk om te doen, zo heb je ook contact met de consument!

Voor de dagelijkse eierverzameling hebben wij een Kletec robot in gebruik!

Melkkoeien:

Onze melkkoeien worden gemolken door een melkrobot waar ze de mogelijkheid hebben om 24u per dag doorheen te lopen.

De melk van onze koeien gaat naar Friesland Campina als weidemelk.

Als bedrijf zijn wij bewust van de kringlooplandbouw. Dit betekent dat al onze rundveemest op eigen grond gebracht wordt en het ruwvoer voor de koeien geteeld wordt van eigen land. Op deze manier proberen wij de kringloop te sluiten.

Ons bedrijf doet mee aan Planet Proof, zo zorgen wij ervoor dat wij als bedrijf aan bepaalde extra eisen voldoen. Dit zijn een aantal van die eisen; levensduur van de dieren, kalver opfok, CO2 uitstoot, stikstofbodembalans, ammoniakemissie, eiwit van eigen land, percentage blijvend grasland en natuur en landschap. Een leuke uitdaging!

Melkvee- en legkippenbedrijf familie Kievitsbosch

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    We vinden het belangrijk dat we de maatschappij betrekken bij de wijze waarop je met bedrijf en dieren omgaat. Dat kan door korte gesprekjes met bijvoorbeeld voorbijgangers, die een doosje eitjes kopen of die het geluk hebben dat ze in de wei een kalfje geboren zien worden.

  • Het is ons streven om de kringloop sluitend maken, door eigen mest te benutten en eigen voer te verbouwen. We produceren voedsel waarbij zo min mogelijk afvalstoffen vrijkomen.

  • Ons streven is om het melkveebedrijf zelfvoorzienend te laten worden qua energieverbruik. Verantwoord energie verbruik begint met zuinig met energie om gaan door besparende maatregelen te nemen, zoals LED verlichting.

  • Een koe is een dier en geen wegwerpproduct. Een comfortabele leefomgeving, rustig en hygiënisch werken leidt tot dieren die langer melk geven en dus duurzamer zijn omdat ze minder snel vervangen worden.

  • Door de leefomgeving voor de koeien te optimaliseren, ze alle comfort te geven die ze nodig hebben, houden wegezonde dieren, waardoor we maar zeer beperkt gebruik maken van medicijnen.

  • Natuur en landbouw hoort 100% bij elkaar. Zonder zorg voor natuur kunnen we geen gezond bedrijf runnen. Planten op het erf geven voeding en schuilplekken aan insecten en vogels, de nesten van de weidevogels worden opgezocht en beschermd tegen roofdieren.

  • Ons bedrijf moet er netjes uitzien, maar wel zo dat ook gezien mag worden dat er gewerkt wordt.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners