Melkvee- en legkippenbedrijf familie Kievitsbosch

Over Melkvee- en legkippenbedrijf familie Kievitsbosch

Lid geworden in november 2018

Welkom bij Maatschap Kievitsbosch, het bedrijf waar we samen als gezinsbedrijf melkkoeien en legkippen houden op een maatschappelijk verantwoorde manier. Zo voeren we onze kippen non gmo voer, wat betekent dat dit voer van planten is dat niet genetisch aangepast mag zijn. Dit voer is in de meeste gevallen bereid met Europese soja of soja vervangers wat eerst gebruikt wordt door de humane industrie. De restanten zijn prima te gebruiken voor onze dieren. Ook de granen komen bijna altijd uit omringende landen.
“Zowel onze koeien als een deel van onze kippen gaan het weiland in, dat noem je dan freiland kippen”, aldus Harrie. “Wij vinden dit belangrijk omdat dit hoort bij het natuurlijk gedrag van koeien en kippen. Het meeste ruwvoer voor de koeien komt van onze eigen grond wat bemest wordt met eigen koeienmest.”
“We hebben een paar jaar geleden meegedaan met een project om te kijken hoe op ons bedrijf zoveel mogelijk energie bespaard kan worden. Gevolg hiervan is dat we veel led verlichting en frequentieregelaars gemonteerd hebben. De nieuwe stal is gebouwd volgens de Maatlat Duurzame Veehouderij. Ook in deze stal wordt ledverlichting gebruikt. Door het gebruik van zonnepanelen, produceren we daarnaast veel eigen stroom.”

Familie Kievitsbosch heeft zowel witte als bruine kippen. De eieren worden als tafel eieren verkocht ei-handel Kwetters in Ede De melk van de koeien gaat naar Friesland Campina als weide melk. Een klein deel van de eieren wordt aan huis verkocht, wat erg gewaardeerd wordt door de consument omdat het altijd dagverse eieren zijn. Joke: “Dit vinden we leuk om te doen zo heb je ook contact met de consument.”
“We zijn trots dat we op onze plek mogen boeren en doen dat graag in combinatie met de natuur flora en fauna.”

Bijzonderheden

Melkvee- en Legkippenbedrijf Familie Kievitsbosch
Haansweg 10
8101 PS Raalte

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur