Melkgeitenhouderij Deten

Over Melkgeitenhouderij Deten

Lid geworden in oktober 2022

Welkom op de pagina van melkgeitenhouderij Deten. Nienke Deten, eigenaresse van dit bedrijf vertelt over haar grote passie:

Melkgeitenhouderij Deten heb ik opgericht in 2017 op het toenmalige melkvee bedrijf van de familie Deten die tot 2007 melkkoeien en vleesvarkens hebben gehad en daarna verder zijn gegaan met jongvee opfok voor een andere boer.

In 2017 zijn wij begonnen met de opfok van ongeveer 600 geitenlammeren in de oude koeienstal van eerder die we hebben omgebouwd naar de opfokstal voor de lammeren. Voor de melkgeiten hebben we een nieuwe stal gebouwd en daar zijn we begonnen met melken in 2018 toen de eerste geiten uit de opfok gelammerd hadden. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid naar een bedrijf met 800 melkgeiten en 200 opfoklammeren met ongeveer 11 ha grond in gebruik.

Wij vinden het belangrijk om onze deuren open te zetten voor de burgers en buitenlui om ze een realistisch kijkje in de stal te geven hoe het leven er daadwerkelijk op de boerderij aan toe gaat.

Diergezondheid en dierwelzijn zijn belangrijke thema’s op melkgeitenhouderij Deten. Nienke besteedt ontzettend veel tijd aan de verzorging van haar lammeren; “Elk uur dat je besteedt aan je lammeren, betaald zich dubbel en dwars terug.”

Ook de oudere geiten ontbreekt het aan niks. Nienke heeft een MDV (Maatlat Duurzame Veehouderij) stal laten bouwen. In MDV stallen hebben dieren nog meer ruimte, licht- en luchtinlaat, en is er veel rekening met comfort gehouden. Ook hangen er geitenborstels in de stal.

Op het gebied van duurzaamheid staat Nienke ook niet stil. Zo neemt zij verschillende energiebesparende maatregelen op haar melkgeitenbedrijf, zoals het gebruik van LED verlichting, frequentieregelaars en een warmteterugwinningsinstallatie.

Benieuwd naar Nienke en haar geiten? Neem alvast een kijkje op de Facebookpagina: Melkgeitenhouderij Deten.

Bijzonderheden

Melkgeitenhouderij Deten
Stevenssteeg 3
7451 LN Holten

Facebookpagina melkgeitenhouderij Deten

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur