Legkippenbedrijf familie Grootentraast

Over Legkippenbedrijf familie Grootentraast

Lid geworden in oktober 2018

Maatschap Grootentraast is een familiebedrijf. Inmiddels is de 4e generatie aan het roer.

Sinds 2005 is er omgeschakeld van vleeskippen naar legkippen en bestaat het bedrijf uit 43.000 legkippen. Daarnaast is er ca. 27 ha grond in eigendom voor akkerbouw. De legkippen zijn scharrelkippen, met volière-huisvesting. Deze kippen blijven altijd binnen en tegelijkertijd hebben ze alle bewegingsvrijheid binnen in de stal.

Voor de dagelijkse eiersortering hebben wij sinds 2012 een robot in gebruik, wat vooral tijdwinst en arbeidsverlichting oplevert. Onze eieren gaan naar eierhandelaar gebr. Van Beek, waar de eieren in doosjes worden verpakt en getransporteerd naar diverse winkelketens in Nederland en Duitsland.
Wij zijn aangesloten bij keurmerken: IKB, KAT en VLOG.

Half juni 2018 zal één stal gaan voldoen aan het 1-ster-ei van het Beter Leven keurmerk van de dierenbescherming. Om hiervoor in aanmerking te komen, gelden aanvullende eisen, zoals dat er buiten een overdekte uitloop is. Hiermee proberen wij in te spelen op de vraag die in de maatschappij leeft.

Onze benodigde energie wordt deels opgewekt door zonnepanelen. Sinds het najaar van 2016 zijn wij ook intermediair en vervoert Mark met eigen vrachtwagen de kippenmest wekelijks naar de biogascentrale in Heeten.

Wij vinden het belangrijk dat er meer verbinding komt tussen boer en burger en denken daar actief een bijdrage aan te kunnen leveren door ons bedrijf open te stellen en te laten zien waar ons voedsel vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en wat daar allemaal bij komt kijken.

Bijzonderheden

Mts. Grootentraast
Avergoorsediijk 7
7433 RG Schalkhaar

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Mest
Beeldkwaliteit