Legkippen- en melkveebedrijf familie Kievitsbosch

Over Legkippen- en melkveebedrijf familie Kievitsbosch

Lid geworden in november 2018

Wij, Harrie, Joke, Rik Kievitsbosch en Loes van Rossum, hebben een leghennen- en melkveebedrijf in Raalte. Een bedrijf waar we vol passie melkkoeien, jongvee en leghennen houden.

Leghennen:
Wij hebben zowel witte als bruine hennen. In onze stallen kunnen een deel van de hennen lekker buiten scharrelen.  Voor deze hennen staat het keurmerk BeterLeven, twee sterren gemarkeerd. Dit betekent dat de hennen voor 50% van de staloppervlakte kunnen scharrelen in de wintergarden en dat ze zelfs lekker buiten in de weide wereld kunnen scharrelen. Ook moet er verplicht graan gestrooid worden en er moeten strobalen en pikstenen aanwezig zijn zodat de hennen zich op een natuurlijke manier kunnen gedragen.
De eieren worden als tafeleieren verkocht aan eierhandel Verbeek, waar de eieren in doosjes worden verpakt en getransporteerd naar diverse winkelketens in Nederland, Duitsland en België.
Wij zijn aangesloten bij keurmerken: IKB, KAT, VLOG, BeterLeven** en het Blije Kip Ei.
Het andere deel van onze eieren wordt aan huis verkocht. Dit wordt erg gewaardeerd door onze klanten omdat het altijd dagverse eieren zijn. Wij vinden dit leuk om te doen, zo heb je ook contact met de consument!
Voor de dagelijkse eierverzameling hebben wij een Kletec robot in gebruik!

Melkkoeien:
Onze melkkoeien worden gemolken door een melkrobot waar ze de mogelijkheid hebben om 24u per dag doorheen te lopen.
De melk van onze koeien gaat naar Friesland Campina als weidemelk.
Als bedrijf zijn wij bewust van de kringlooplandbouw. Dit betekent dat al onze rundveemest op eigen grond gebracht wordt en het ruwvoer voor de koeien geteeld wordt van eigen land. Op deze manier proberen wij de kringloop te sluiten.
Ons bedrijf doet mee aan Planet Proof, zo zorgen wij ervoor dat wij als bedrijf aan bepaalde extra eisen voldoen. Dit zijn een aantal van die eisen; levensduur van de dieren, kalver opfok, CO2 uitstoot, stikstofbodembalans, ammoniakemissie, eiwit van eigen land, percentage blijvend grasland en natuur en landschap. Een leuke uitdaging!

Bijzonderheden

Leghennen- en Melkveebedrijf familie Kievitsbosch
Harrie, Joke en Rik
Haansweg 10
8101 PS Raalte

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur