Welkom op de website van Salland

Kalverhouderij Schakel

Welkom op de pagina van familie Schakel van Kalverhouderij Schakel.

Wij (Mechiel & Neel Schakel) Hebben in Holten vlakbij de Holterberg een opfokbedrijf van blankvlees kalveren. Wij proberen van het “rest”product van de melkveehouder, het stierkalf, een mooi verkoopbaar “product”  voor onder andere de consumptie te maken. Kalfsvlees valt onder de delicatesse van de vleessoorten. Het is erg mager, zitten veel eiwitten, Vitamine D & B + ijzer in.
De kalveren komen bij ons als ze rond de 3 à 4 weken oud zijn en gaan weg rond de 28/29 weken.
Naast het vlees, wordt ook de huid en de rest van het kalf “gebruikt” voor consumptie of maken van tassen, riemen enzovoorts.
De gehele verzorging van de kalveren gebeurt via de strenge normen & eisen van o.a. de SKV & NVWA met de daarbij behorende controles.
Ons bedrijf is duurzaam door middel van zonnepanelen, een eigen waterbron en een pellet-kachel.
Tevens verhuren wij nog “melk-taxi’s” en een “emmer-wasser” en hebben we een zelf ontworpen “laad-brug” die helpt bij het laden & lossen van de kalveren. Hierdoor verloopt dit stress-vrij en diervriendelijk.
We willen graag blijven leren & verbeteren en bezoeken daarom ook diverse cursussen/informatie avonden m.b.t de kalverhouderij.
Naast de kalveren doen we nog kleinschalig opfok van jonge paarden. Deze paarden worden opgefokt voor de sport en/of fokkerij.
Dagelijks verzorgen wij de dieren met liefde en passie. Wij hopen deze passie te kunnen delen met de maatschappij door ons aan te sluiten bij Salland Boert en Eet Bewust. Graag geven wij onze sector wat meer openheid en maken we onze mooie sector toegankelijker voor burgers.
We laten graag zien wat ons dagelijks bezighoudt en U bent altijd welkom voor een rondleiding op ons bedrijf!

Kalverhouderij Schakel

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners