Kalverhouderij familie Van Egteren

Over Kalverhouderij familie Van Egteren

Lid geworden in oktober 2018

Hallo, wij zijn Jan en Ina van Egteren. Samen met onze kinderen hebben wij sinds 2012 een rosé startkalver bedrijf in Haarle.

Op ons bedrijf verzorgen wij 900 stierkalfjes tot een periode van ongeveer 10 weken. Deze kalfjes worden geboren op een melkveebedrijf. Ze zijn tussen de 14 en 21 dagen oud als ze bij ons komen en wegen ruim 50 kg. De kalveren worden gebracht met een vrachtwagen waar ze lekker in een dik pak stro liggen. Dit zijn drukke dagen voor ons want de kalfjes moeten leren drinken uit een bakje. De hulp van onze kinderen is dan ook hard nodig.

De kalfjes krijgen de eerste zes weken 2x daags melk. Na 6 weken gaan de kalveren over van melk naar volledig beschikbaar water. Ook beginnen we na 2 dagen al met het voeren van brok en stro. Deze hoeveelheid word geleidelijk op gevoerd tot ongeveer 5kg per dag. De laatste weken krijgen ze ook nog snijmais. Als de kalveren weg gaan wegen ze ongeveer 110 kg. Op de volgende boerderij waar ze naar toe gaan, worden ze gehouden tot een leeftijd van 8 of 12 maanden. Daarna worden ze geslacht en verwerkt tot een lekker stukje rosé vlees.

Veel mensen zijn onbekend met de kalverhouderij vandaar onze motivatie om mee te doen met Salland Boert en Eet Bewust.

Bijzonderheden

Kalverhouderij fam. van Egteren
Raamsweg 19
7448 PW Haarle

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Maatschappij
Beeldkwaliteit
Natuur